SijaintiHelsinki

AjankohtaAlkaa: 11.02.2019, klo 17.30
Päättyy: 11.02.2019, klo 20.00

Heikki Henttonen: Tauteja luonnosta

Uskallatko mennä metsään, vai pelottavatko punkit?

Taudit liikkuvat yhä vilkkaammin eläimistä ihmisiin, raportoi tiedelehti Nature viime vuonna.

Ihminen muokkaa rajusti ympäristöään ja luo samalla otolliset olot ebolan ja lintuinfluenssan kaltaisille eläinperäisille sairauksille eli zoonooseille.

Metsäeläintieteen professori Heikki Henttonen on kirjoittanut viime vuonna kirjan Suomen zoonooseista. Meitä pelottavat erityisesti punkkitaudit, jotka yleistyvät, kun punkkeja kantavat eläimet runsastuvat. Mutta meillä on monia muitakin zoonooseja kuten myyräkuume, jänisrutto, pogostantauti jne.

Kuulemme kerhoillassa tarkasti perusasiat, ja opimme suhteuttamaan riskit. Ehkäpä luennon jälkeen osaat rauhoittaa pelokasta tuttavaasi, me kavtsilaisethan emme ole niitä vauhkoimpia luonnon suhteen, vai?

Mitä muita "vaaroja vaanii" luonnossa? Miten Suomen luonto vertautuu muun maailman tilanteeseen?

Tilaisuudessa on myytävänä pieni määrä kyseistä kirjaa, nopeimmat ehtivät ostaa.

Kerhoiltamme alkaa kahvittelulla kello 17.30, oma muki mukaan. Esitelmä alkaa kello 18.00

Paikka on tuttu Pasilan kirjaston toisen kerroksen auditorio.

Oviraha on 2 euroa. Tervetuloa, tuo mukaan ystäväsikin!

Vastuuhenkilö Annu Koistinen 050 3266960.

Tapahtuman nimiHelmikuun kerhoilta maanantaina 11.2.2019 klo 17.3
Tapahtuman lajiMuu

YhteyshenkilöAnnu Koistinen

TUNTURILATU RY / TUNTURIKERHO KAVTSI RY

Tervetuloa Tunturikerho Kavtsin sivuille!

Tunturilatu ry:n Tunturikerho Kavtsi ry on pääkaupunkiseudulla toimiva retkeilykerho. Kerho järjestää vaelluksia ja retkiä niin Lapissa kuin muuallakin Suomessa. Kavtsin tarkoituksena on edistää jäsenistön retkeilyharrastusta ja Lappi-tietoutta. Järjestämme myös paikallisretkiä ja viikonloppuretkiä muualle Suomeen.

Kavtsilaiset kokoontuvat kerran kuukaudessa kerhoiltoihin (syyskuusta toukokuuhun).