Sijainti ja aikataulu

SijaintiKolari
Osoite, 95900 Kolari
  
AjankohtaAlkaa: 30.03.2019, klo 06.00
Päättyy: 30.03.2019, klo 18.00

Lisätietoa

Huippuhiihtotapahtuma vailla vertaa.

Seven Summits on Yllästunturilla järjestettävä elämyksellinen tunturihiihtoseikkailu, jossa liikutaan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston alueen ainutlaatuisissa maisemissa.

Ylläksen ikiaikaisia hiihtoperinteitä verestäen tehtävänä on kiertää suksin tai vastaavin menopelein mahdollisimman monta Ylläksen seitsemästä tunturihuipusta 12 tunnin aikana.

Nopeimmat tunturien huiputtajat palkitaan, mutta matkaan voi mainiosti lähteä myös retkeilymeiningillä kiertämään vain lähimmät huiput, jotka ehtii rauhallisemmallakin tahdilla huiputtaa puolessa päivässä. 

 

Yhdistelmä hiihtovoimaa, taktiikkaa ja tuntureilla liikkumisen taitoa

​Seven Summitsissa liikutaan 2-3 -hengen joukkuein. Reitti on vapaavalintainen ja näin ollen myös merkitsemätön. Joukkueet vastaavat suunnistuksesta ja reitinvalinnoista itse. Matkan varrelle mahtuu niin tunturierämaan koskematonta lunta, kelkanjälkeä kuin valmista latu-uraakin. Seudun latuverkostoa ja maastossa olevia muita satunnaisia latu- ja kelkkauria saa käyttää, virallisia kelkkareittejä lukuun ottamatta. 

​Tunturien koluaminen laittaa hiihtäjän kuin hiihtäjän kunnon koetukselle, mutta kärkisijoille ei pääse pelkällä raa’alla hiihtovoimalla vaan lisäksi tarvitaan hyvää tiimityötä ja onnistunutta taktiikkaa reitti- ja välinevalintojen muodossa. Koska Lapin talvinen luonto on arvaamaton, niin kelistä riippuen myös suunnistustaito saattaa nousta keskeiseen rooliin.

Sanottua

”Nopeasti muistellen vain poikani syntymä on ollut hienompi kokemus..”   -Teemu-

”Hienoin hiihtotapahtuma missä ollaan oltu mukana!”   -Simo-Viljami-

 

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman nimi7Summits tunturihiihto
TyyppiTapahtuma
Tapahtuman lajiHiihto
HaastavuusHaastava
Ilmoittautuminen 24.03.2019 mennessä
Ilmoittaudu
Hinnoittelu95 EUR / henkilö

Tapahtuman yhteystiedot

YhteyshenkilöJussi Kirjavainen
Sähköposti7summits@gmail.com
www-sivutwww.7summits.fi
Ladataan...