Webinaarit

Tältä sivulta löydät kootusti Suomen Ladun järjestämät webinaarit ja koulutukset. Webinaarin mahdollinen tallenne lisätään kyseiseen uutiseen webinaarin jälkeen.

Tiistaiteemat kuukauden ensimmäisenä tiistaina

Tiistaiteemat kuukauden ensimmäisenä tiistaina

Tiistaiteemat kokoavat yhdistyksille suunnattuja tärkeitä ja ajankohtaisia asioita tiiviiksi kokonaisuudeksi jokaisen kuukauden ensimmäiselle tiistaille. Tiistaiteemat toteutetaan etänä Google Meetin kautta ja tapahtumat alkavat klo 18.00.

Mukaan jokaiseen webinaariin pääsee tämän linkin kautta. Lisää päivämäärät jo kalenteriisi! Pääteemojen lisäksi joka tiistai on ajankohtaisia kuulumisia ja lopussa mahdollisuus kysyä ja keskustella itselle ajankohtaisista asioista. Jokainen tiistaiteema tallennetaan ja tallenne lisätään tälle sivulle.  

5.9.2023

Hyvinvointia ulkoilusta -hanke
Jäsenkyselyn tulokset
Minustako ohjaaja -webinaarisarjan esittely
Ulkoilun olosuhdevaikuttaminen
Talviuintihanke

Ulkoilun olosuhdevaikuttaminen

***

3.10.2023
Tapahtumainfo vuoden 2024 -tapahtumista
Jäsenhankinta

***

7.11.2023
Aikuisten hiihtokoulu
Viestintä, Instagram

***

5.12.2023
Teema ilmoitetaan myöhemmin.

Huom! Muutokset mahdollisia.

Edellisten tiistaiteemojen tallenteet 

10.1.2023
Kansallinen hiihtopäivä
Kansallista hiihtopäivää vietetään jo toista kertaa 4.3. ja tavoitteena on hiihtää päivän aikana miljoona kilometriä. Mistä tässä on kyse? Miksi ja miten yhdistyksessä voisi järjestää hiihtopäivän tapahtuman? Tule kuulemaan lisää ja ideoimaan, miten juuri teidän yhdistyksessänne voisi viettää Kansallista hiihtopäivää! Aiheesta kertomassa Suomen Ladun toimistolta Susanne ja Jenni.

Yhdistyksen hyvä hallinto
Mitä tarkoittaa yhdistyksen hyvä hallintotapa? Miten toiminnassa voi edistää avoimuutta, luottamusta sekä jäsenten sitoutumista ja luoda onnistuneita toimintamalleja. Linjoilla aiheen tiimoilta Suomen Ladun toimistolta Lotta ja Kirsi.

 

***

7.2.2023

Ajankohtaiset asiat 

 

Jäsenhankinta
Suomen Ladun toiminta perustuu vapaaehtoisuudelle. Miten kasvattaa yhdistyksen jäsenmäärää ja miten saada lisää aktiivisia vapaaehtoisia mukaan toimintaan? Aiheesta kertomassa Hanna.

 

Lastentoiminta
Suomen Latu tarjoaa monia vinkkejä ja sisältöjä lastentoimintaan. Onko yhdistyksesi jo mukana oman alueen Latunen-verkostossa ja oletteko huomioideen kaiken tuen, mitä on tarjolla. Ideoita ja tukea yhdistyksen lastentoimintaan tarjoavat toimistolta Tiia ja Tuija.

***

7.3.2023

Ajankohtaiset asiat 

 

Yhdistyslain muutokset - mitä vaikutusta yhdistystoimintaan/Teppo Laine (Legistum)

 

Luonnon hyvinvointivaikutukset/Minna Kainulainen

 

***

4.4.2023

Ajankohtaiset asiat ja Retkelle -päivän info/Susanne Blomqvist ja Miika Honkanen

 

Maastopyöräilyvaelluksen järjestäminen/Jaska Halttunen

Polkujuoksuvaelluksen järjestäminen/Krista Salonen ja Antti Risikko

 

***

2.5.2023

Ajankohtaiset asiat 

 

Jokamiehenoikeudet/Hannu Tiusanen

 

 

Perheliikunta: Seikkailevat perheet & Liikkuva perhe -ohjelma (Johanna Pekkanen ja Virpi Jussila)

 

6.6.2023

Ajankohtaiset asiat
 


Nuku yö ulkona -info (Petteri Tiainen)
Tervetuloa kuuntelemaan Nuku yö ulkona -tapahtumajärjestäjän infoa. Esittelemme tämän vuoden kampanjan tavoitteet, päätapahtumat sekä kerromme lisää yhdistysten materiaalipaketista sekä muusta tapahtumatuesta. Käymme läpi valmiit vinkit erilaisiin Nuku yö ulkona -tapahtumiin ja jaamme myös yhdistysten kokemuksia aikaisempien vuosien tapahtumista. Luvassa myös uuden tapahtumajärjestäjäsivuston esittely sekä viestintävinkit tämän vuoden kampanjaan.

Vastuullisuus Suomen Ladun yhdistystoiminnassa (Mari Parikka-Nihti)
Mitä on vastuullisuus Suomen Ladussa? Muistellaan yhdessä mitä vastuullisuuslupauksemme pitävätkään sisällään ja mistä löytyy materiaalia yhdistyksille. Muistathan, että olemme myös tehneet Oma muki mukaan -yhteiskuntasitoumuksen, jossa tavoitteena on saada vähintään 30 yhdistystä vuoden 2023 aikana mukaan viestimään, toteuttamaan ja raportoimaan sitoutumisestaan. Tätä tavoitetta on helppo lähestyä vaikka Nuku yö ulkona -tapahtuman avulla. Tule mukaan keskusteluun ja kerro oman yhdistyksen loistavat esimerkit miten juuri teillä vastuullisuus toteutuu.

 

***

1.8.2023

Ajankohtaista ja aluetoiminta (Helena Turkki ja Kirsi Uusitalo)

 


Aktiivinen yhdistystoiminta - miten uudistua?