Perheliikuntakysely

ke 23. tammikuuta 2019 11.12.00

Perheliikunta on valittu yhdeksi Suomen Ladun strategian painopistealueeksi vuosille 2016-21. Perheliikunnalla tarkoitetaan tässä yhteydessä kaikkea lasten ja aikuisten YHTEISTÄ toimintaa, taaperoista murkkuihin ja omista vanhemmista isovanhempiin ja muihin lapsille läheisiin aikuisiin.

Suomen Ladussa on meneillään opetus- ja kulttuuriministeriön tukema Perheliikunnan kehittämishanke, joka alkoi syksyllä 2016 ja se päättyy 31.7.2019. Olemme kartoittaneet hankkeen alkuvaiheessa ja vuonna 2017 jäsenyhdistystemme perheliikunnan toimintamuotoja ja määrää. Näiden kyselyiden avulla kartoitamme, miten ne ovat muuttuneet hankkeen aikana. Toivomme, että kyselyyn vastaavat myös ne yhdistykset, joissa perhetoimintaa ei ole ollut.

Meille on erittäin arvokasta saada tietoa, miten Suomen Ladun ja hankkeen toimenpiteet ovat vaikuttaneet yhdistysten toimintaan. Tämän vuoksi on tärkeää, että mahdollisimman moni yhdistys vastaa linkin kautta avautuvaan kyselyyn. Näiden tietojen pohjalta pystymme arvioimaan, ovatko toimemme olleet oikeansuuntaisia tukeaksemme teidän toimintaanne perheliikunnassa ja lisätäksemme aikuisten ja lasten yhteistä liikuntaa. Kyselyyn vastaamiseen menee aikaa noin 5 minuuttia. Vastausaikaa on 25.1.2019 saakka.

Linkki kyselyyn

Olemme myös erittäin iloisia, jos teillä on yhdistyksen perhetapahtumien jälkeen mahdollisuus laittaa meille tietoa erilaisista toimintamalleista, onnistumisista, kehittämiskohteista, osallistujamääristä jne. Ja jos saatte paikallistasolla vaikka lehtijutun tai muuta näkyvyyttä, nämä olisivat todellisia helmiä meille! Hyviä perheliikunnan käytäntöjä (ja miksei myös niitä, kun ei ihan onnistuttu) kannattaa jakaa myös muille yhdistyksille vinkiksi esimerkiksi Suomen Ladun suljetuissa Latunen- ja Suomen Ladun yhdistysaktiivit Facebook-ryhmissä. Muiden yhdistysten kokemukset ovat mitä parhainta vertaistukea.

Kiitos avustanne!

Susanne Blomqvist
Hankesuunnittelija
Perheliikunnan kehittämishanke
susanne.blomqvist@suomenlatu.fi

Ladataan...