KuPu-uutisia

to 2. toukokuuta 2019 14.21.00

Matalan kynnyksen vaikuttamiskampanja Kutsu päättäjä ulos, tutummin KuPu, on kerännyt runsaasti osallistujia ympäri Suomen. Jäsenyhdistyksillä on mahtavia ideoita tapahtuman toteutukseen; esimerkiksi yksi yhdistys aikoo esitellä alueen lähiretkeilymahdollisuuksia ja toinen tuo yhdistystä tutuksi majalla järjestettävässä tapahtumassa.

Kunnan päättäjiä kutsutaan ulos rennoissa merkeissä ja erilaisia aiheita esiin nostaen. Yksi suosituimmista keskustelunaiheista on paikallisten retkeilyreittien kunto, tulipaikkojen merkitseminen karttaan ja yleisesti yhdistyksen sekä sen toiminnan esittely kunnalle.  

Karkkilan Ladun Jaska Halttunen kertoo, että keskusteluyhteys kuntaan on muodostettu ja tavoitteena on lisätä tietoa lähiretkeilyn mahdollisuuksista. ”Tuntuu, ettei kunnassa olla ihan perillä, millaisia alueita meiltä täältä löytyy ja millaisia alueita ihmiset käyttävät retkeilyyn”, Halttunen toteaa. Lisäksi aikomuksena on kehittää maastopyöräilyn reittivalikoimaa.

Vammalan Ladun tavoitteena on saada alueen tulipaikat paremmin merkityiksi ja koottua yhteen. Kunnan kanssa on oltu jo aiemmin tekemisissä talviuintipaikkojen tiimoilta ja talviuintiin palataan rantasaunan remontin muodossa. ”Lisäksi meillä on täällä upea Ritajärven luonnonsuojelualue, jonka reittien kunnossapidosta ei ole ollut kunnollisia suunnitelmia. Haluamme nostaa asian esille kuntapäättäjien kanssa”, Marjo Tahvanainen kommentoi.

Nurmijärvellä kampanjaan lähdetään kunnan vanhoina tuttuina. ”Me olemme tehneet kunnan kanssa paljon yhteistyötä aiemminkin ja nyt olisi tarkoitus saada mukaan sellaisia henkilöitä, joiden kanssa emme ole olleet vielä niin paljon tekemisissä. Tarkoituksena on kutsua kunnanvaltuuston jäseniä ja tehdä yhdistystä ja sen toimintaa tutuksi”, kertoo Keijo West Nurmijärven Ladusta.

Kutsu päättäjä ulos -kampanjaan voi vielä lähteä mukaan. Suomen Ladun laatiman kuntakyselyn aukiolo on rajattu toukokuun loppuun, joten sen ovat saaneet käyttöönsä yhdistykset, jotka ilmoittautuivat viimeistään kevätkokouksessa 26.-28.5. Kampanjan muut materiaalit löytyvät Suomen Ladun nettisivuilta ja ne ovat vapaasti käytettävissä.

Ilmoittaudu mukaan kampanjaan täältä.

30 ensimmäisenä ilmoittautuneen yhdistyksen kesken arvottiin Primuksen retkikeitin ja tällä kertaa arpaonni suosi Kemin Latua. Suomen Latu onnittelee voittajaa!

Ladataan...