Historiallisia hetkiä Rokualla

to 31. lokakuuta 2019 10.36.00

Mukaan oli ilmoittautunut ennätysmäärä osallistujia, olihan luvassa historiallinen kokous, kun pitkäaikainen puheenjohtajamme Pekka Alanen oli ilmoittanut jo keväällä päättävänsä pitkän, 15 vuotta kestäneen kautensa Suomen Ladun puheenjohtajana.

Rokuan maisemat yllättivät kokeneemmankin retkeilijän. Yhtäkkiä tasainen, suopohjainen maasto muuttui hiekkaharjuksi ja maan peitti tiivis jäkälämatto. Näkymä oli satumainen! Onneksi viikonlopun aikana ehdimme ulkoillakin ja nauttia Rokuan ainutlaatuisesta luonnosta. Lauantaina iltapäivällä oli tarjolla useampi vaihtoehtoinen retki: polkujuoksua, maastopyöräilyä, kävelyä, valokuvausta, hyvinvointia luonnosta tai frisbeegolfia. Aamuvirkut kävivät myös aamulenkeillä ja hurjimmat talviuimarit pulahtivat Rokuan lampeen - suurimmalle osalle riitti kylpylän lämpimämmät vedet. Mutta yhteinen ajatus monen mielessä oli varmasti, että tänne on tultava uudelleen!

Järjestön kokous on järjestön ylin päättävä elin ja nyt sen pystyi aidosti aistimaan. Sunnuntain kokouksessa oli asiaankuuluvasti juhlallinen ja jännittävä tunnelma. Äänestysliput jaettiin valtakirjalla valtuutetuille kokousedustajille. Virallisten kokousedustajien lisäksi me muut, eli toimiston väki ja muut yhdistysten aktiivit, saimme puhe- ja läsnäolo-oikeuden kokoukseen nimenhuudon ja virallisten kokousedustajien toteamisen päätteeksi. Saimme siis seurata, kun puheenjohtajavaalissa edustaja kerrallaan äänestysliput pudotettiin uurnaan.

Äänestyksen päätteeksi Suomen Ladulle valittiin uusi puheenjohtaja, Kirre Palmi Tampereen Taivaltajista. Kirre aloittaa kautensa tammikuun alussa. Lisäksi hallitukseen valittiin uudeksi jäseneksi Jorma Tahvanainen Lounais-Suomen latualueelta, erovuorossa olleen Ilpo Vuoren tilalle. Ilpon lisäksi erovuorossa olivat Anneli Leivo ja Markku Ilmavirta, mutta he olivat halukkaita jatkamaan ja kokous valitsi heidät uudelle kolmevuotiskaudelle hallitukseen. Kausi alkaa tammikuussa 2020. Seuraava Suomen Ladun hallituksen kokous on 13.12. ja sinne on jo perinteisesti kutsuttu mukaan myös uudet hallituksen jäsenet. 

Järjestön kokouksessa hyväksyttiin lisäksi toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2020 ilman muutoksia. Toimintasuunnitelmasta löytyvät jo päivämäärät ensi vuoden tapahtumille ja koulutuksille, ne on hyvä merkata itselle ja huomioida oman yhdistyksen toiminnassa. 

Tunteellisessa Pekka-showssa lauantai-iltana kuulimme, kuinka monta tuntia eri kokouksia Pekka on vuosien saatossa vetänyt. Silmänurkat kostuivat kun latulaiset lauloivat uudelleen sanoitettua laulua väistyvälle puheenjohtajalle. Seisten aplodeerattiin niin iltajuhlassa kuin vuosikokouksen päätteeksikin. Seuraajalla on isot saappaat täytettävänä, mutta tämä yhteisö tukee uutta puheenjohtajaa varmasti täysillä. Ensikertalaisellekin tuli selväksi, että latuyhteisö on lämminhenkinen, avoin ja todella yhteisöllinen joukko. Tervetuloa mukaan niin Kirre kuin muutkin ensikertalaiset. Seuraava järjestön kokous on Turussa, Ruissalon kylpylässa 25.-26.4.2020. Kokousasiakirjat löytyvät aina Yhdistyspalveluista

 

Teksti: Kirsi Uusitalo
Kuvat: Sampsa Sulonen

Ladataan...