Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Johanna Yli-Opas ja Marianne Holmberg. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Ulkoilu on yhdessäoloa parhaimmillaan!

Ulkoilu on yhdessäoloa parhaimmillaan!

ma 17. kesäkuuta 2019 12.35.00

Perheliikunnan kehittämishankkeesta iloa ja innostusta yhteiseen ulkoiluun.

Ulkoillaan ja liikutaan luonnossa, koko perhe yhdessä. Kuulostaa kovin yksinkertaiselta, mutta kenelläpä ei olisi välillä ideat ja into hukassa. Suomen Latu on halunnut antaa oman vahvan panoksensa perheiden liikuttamiseen ja kaikenikäisten luontosuhteen vahvistamiseen. Perheliikunta on Suomen Ladun strategian yksi painopiste ja tätä vahvistaakseen järjestössä on ollut käynnissä kolmivuotinen Perheliikunnan kehittämishanke. Hanke on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama ja päättyy 31.7.2019.

Hankkeen tavoitteena on ollut lisätä lasten ja aikuisten yhteistä liikuntaa ja löytää uudenlaisia toimintamalleja, joissa luonnossa liikkuminen olisi mahdollisimman houkuttelevaa, helppoa ja innostavaa ympäri vuoden.  Kohderyhmänä ovat olleet erityisesti kouluikäiset lapset ja heidän lähipiirinsä ja hankkeessa on luotu monia toimintamalleja, jotka innostavat lapsia ja aikuisia liikkumaan yhdessä omassa lähiympäristössään. Hankkeen aikana on koulutettu Suomen Ladun jäsenyhdistysten ja yhteistyökumppaneiden ohjaajia perheliikuntaan ja kannustettu yhdistyksiä järjestämään perhetapahtumia omilla paikkakunnillaan. Esimerkiksi tänä vuonna Unelmien liikuntapäivän kunniaksi yhdistyksemme järjestivät yhteensä 52 perheliikuntateemaista tapahtumaa 10. ja 11.5., jolloin mm. retkeiltiin lähiluonnossa ja pyöräiltiin. Nämä tapahtumat liikuttivat yli 5 000 lasta ja aikuista.

Hankkeen tärkeänä tavoitteena on ollut tukea liikunnallista elämäntapaa taaperoista isovanhempiin. Toiminnan pääpaino on kuitenkin hauskuudella, eri-ikäisten yhdessäololla ja erilaisiin luonnossa liikkumisen muotoihin tutustumisella. Toimintavinkkejä onkin kehitetty niin ohjattuun kuin omatoimiseen liikuntaan, lajeina mm. melonta, polkujuoksu, retkeily, frisbeegolf ja maastopyöräily. Tai miltäpä kuulostavat lautapelit pihapeleinä, koko perheen hämärähommat tai luontokuntosali? Kaikkiin näihin ja paljon muuhunkin pääset tutustumaan tarkemmin sivulla suomenlatu.fi/perheliikunta.

Hankkeen päättymisen jälkeenkin Suomen Ladun arvostettu työ perheliikunnan edistäjänä jatkuu edelleen mm. vahvan verkostotyön ja uusien hankkeidemme avulla.

Susanne Blomqvist
Hankesuunnittelija
Perheliikunnan kehittämishanke

Kuva: Sami Vaskola

Ladataan...