Ole huomaavainen maastopyöräilijä

ti 15. toukokuuta 2018 13.19.00

Suomen Ladun PyöräPolku-hankkeen Maastopyöräilijän etiketti on nyt päivitetty.

Luonto on maastopyöräilijälle tärkeä harrastusympäristö ja virkistyksen lähde. ”Maastopyöräilyssä sinulle riittää haasteita…. Suurin haaste on luonto, sen kunnioittaminen ja suojelu. Maastopyöräilijänä olet osa luontoa. Pystyt ja haluat valita reittisi siten, että luonto ei kohtuuttomasti rasitu.” Näin kertoi Suomen Ladun maastopyöräilyesitteen teksti jo vuonna 1989.

Suomen Ladun PyöräPolku-hankkeessa luotu Maastopyöräilijän etiketti on nyt päivitetty ja myös Metsähallitus on ottanut sen nyt käyttöön. Etiketti opastaa maastopyöräilijöitä ”herrasmiestavoille” heti harrastuksen alusta alkaen. Toimimalla fiksusti voimme näyttää hyvää esimerkkiä muillekin luontoliikkujille.