Tuhannet suomalaiset nukkuivat yönsä ulkona

su 18. syyskuuta 2016 15.16.00

Nuku yö ulkona -haasteen päätapahtumassa Reisjärvellä 750 kävijää.

Suomi hullaantui viime yönä nukkumaan ulkona. Ennakkoon haasteeseen oli Facebookissa ilmoittautunut 15 000 kiinnostunutta, joista yli 5 000 oli luvannut nukkua yönsä ulkona.

Pelkästään Suomen Ladun jäsenyhdistysten tapahtumissa osallistujia oli yli 1 000. Haasteen päätapahtumassa, Reisjärven Metsähotellissa yöpyjiä oli 250 ja päiväkävijöitä 500. Uudenmaan yhdistysten järjestämässä tapahtumassa Porkkalassa yöpyjiä oli pari sataa.

Osallistujat jakoivat sosiaalisessa mediassa kuviaan ja kuulumisiaan #nukuyöulkona-tunnisteella. Pelkästään Instagramista niitä löytyy yli 1 500. Tapahtuman Facebook-sivuilta löytyy myös satoja kuvia ja kommentteja.

"Suomen Latu arpoo kaikkien kuviaan jakaneiden kesken Fjällrävenin Kånken repun. Jälkikäteenkin voi postata meille terveisensä", Suomen Ladun viestintä- ja markkinointipäällikkö Panu Könönen lupaa.

Myös Yleisradio pyysi osallistujia lähettämään kuvia tapahtumasta. Ylelle toimitetuista kuvista parhaat otokset löytyvät täältä.

Nuku yö ulkona -haaste palaa takaisin ensi vuoden kesäkuussa.

"Tällaiselle tapahtumalle on olemassa selkeästi tilaus. Ihmiset haluavat aitoja kokemuksia, ja mistäpä niitä paremmin löytäisi kuin luonnosta", Könönen sanoo.

Suomen Latu haluaa kampanjan kautta rohkaista ihmisiä nauttimaan luonnosta ja jokamiehenoikeuksien suomasta mahdollisuudesta yöpyä ulkona.

www.suomenlatu.fi/nukuyöulkona