Opetus- ja kulttuuriministeriön vuotuiset liikunnan ja urheilun ansioristit ja -mitalit on myönnetty

to 27. helmikuuta 2020 08.43.00

Suomen Ladun jäsenyhdistysten aktiiveille mitaleja ansioista liikuntakulttuurin ja urheilun parissa.

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen on myöntänyt yhteensä 218 ansioristiä ja -mitalia liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille. Kultaisia ansioristejä myönnettiin 13, ansioristejä 52, ansiomitaleja kullatuin ristein 72 ja ansiomitaleja 81 kappaletta.

Vuosittaiset ansiomerkit myönnetään suomalaisen liikunnan ja kulttuurin parissa ansioituneille henkilöille liittojen ja seurojen ehdotusten perusteella. Ansiomerkkejä on neljä: ansioristi kultaisena, ansioristi, ansiomitali kullatuin ristein sekä ansiomitali. Käytäntönä on, että ansiomerkit myönnetään Ivar Wilskmanin syntymäpäivänä, 26. päivänä helmikuuta.

Suomen Ladun jäsenyhdistysten aktiiveille mitaleja myönnettiin seuraavasti:

Ansioristi

Helka Soikkeli, Parikkalan Latupiiat ja -pojat
Marja Tarnanen, Helsingin Latu
Liisa Vaali, Virtain Vaeltajat

Suomen Latu onnittelee kaikkia mitalisteja lämpimästi! Mitalit jaetaan Suomen Ladun kevätkokousviikonlopun yhteydessä Ruissalossa 25.4. klo 19.30.