Luontokotouttaminen jäsenyhdistyksissä

ma 19. marraskuuta 2018 09.05.00

Luontokotouttaminen on toimintamalli, joka edistää kotoutumista ja kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Toiminnan kautta löydetään uusia tapoja nauttia luontoympäristöstä ja opitaan luontoon liittyviä oikeuksia ja velvollisuuksia. Samalla opitaan kieltä, päästään osallisiksi suomalaisesta tapakulttuurista ja lisätään eri ryhmien välistä vuorovaikutusta.

Suuren turvapaikanhakija-aallon myötä, vuonna 2015, osa latuyhdistyksistä halusi tarjota apuaan ja lähteä liikuttamaan vastaanottokeskusten asukkaita. Silloisen Valo ry:n toimesta tähän oli saatavissa avustustakin. Kuluneiden vuosien aikana toiminta on vakiintunut ja löytää uusia muotoja myös Suomen Ladun toimesta.

Esitteestä löydät hyviä käytäntöjä jäsenyhdistysten tavoista luontokotouttaa.

Tutustu esitteeseen tästä

Kuva: Aleksandra Riki