Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Johanna Yli-Opas ja Marianne Holmberg. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Kevätkokouksen kuulumisia

Kevätkokouksen kuulumisia

pe 3. toukokuuta 2019 12.21.00

Suomen Ladun kevätpäivillä oli paikalla 67 yhdistystä ja yli 150 henkilöä. Sunnuntaina pidettiin järjestön virallinen kevätkokous.

Esityslistan mukaisesti ensimmäisenä pidempänä asiana oli vuosikertomuksen ja tilinpäätöksen hyväksyminen. Näin tapahtui, kun sovittiin, että merkitään Suomen Latu Kiilopään tulos esitettyä selvemmin. Lisäksi tilintarkastuskertomuksessa ollut virheellinen luku korjattiin oikeaksi eli tilinpäätöksen ylijäämä on 143 003, 74 €.

Suomen Ladun osuus jäsenmaksuista ei nouse vuonna 2020. Sen sijaan toiminnanjohtaja Eki Karlsson pitää tärkeänä, että yhdistykset nostaisivat omia osuuksiaan tästä huolimatta. Karlsson on huolissaan jäsenmaksun "vinoutumisesta" pitkällä aikavälillä, jos yhdistysten saama osuus ei kasva samassa suhteessa kuin Suomen Ladun osuus jäsenmaksuista.

Eniten kokous kävi keskustelua § 11 Suomen Ladun toiminnan pääsuunnat 2020. Sydänyhteistyö jatkuu ensi vuonna, siitä oltiin yksimielisiä kuin myös päätapahtumista, joita ovat Nuku yö ulkona 29.8. sekä helmikuussa #UlkonaKuinLumiukko -kampanja. Sen alkuperäiseen aikatauluun lisättiin Oulun latualueen toiveesta myös pohjoisen hiihtolomaviikko eli viikko 10. Kampanja-aika on siten 1.2.-8.3.2020.

Sen sijaan suunnitelluista lajikiertueista käytettiin useita puheenvuoroja. Polkujuoksun, Angry Birdsin ja sauvakävelykiertueen kannattajia oli useampia, sillä lauantaina valituksi tullut sienestyskiertue epäilytti. Hetken aikaa vaikutti jopa siltä, että asia menee äänestykseen. Näin ei kuitenkaan lopulta tapahtunut. Puheenjohtaja Pekka Alanen päätti yleiskeskustelun summaamalla sen antia myös pöytäkirjaan: "Vilkas keskustelu valittavista kiertueista toimii hallitukselle evästyksenä toimintasuunnitelmaa 2020 laadittaessa".

§ 13 muissa asioissa palkittiin Suomen Liikuttaja, joka annettiin Kaupunkipyörille. Lisäksi markkinoitiin Frisbeegolfin Suomen Ladun mestaruuskisoja Heinolassa sekä Tahko Pihkala -seuran 10 paikkakunnan sauvakävelykiertuetta.

Lopuksi, ennen kokouksen päättämistä, puheenjohtaja Pekka Alanen kertoi kevätkokoukselle, ettei ole enää käytettävissä seuraavalle puheenjohtajuuskaudelle. Syyskokous Rokualla 26.-27.10. jää hänen viimeiseksi kokouksekseen Suomen Ladun puheenjohtajana. Puheenjohtajan pesti päättyy vuoden 2019 lopussa.

 Kokousmateriaalit löytyvät Yhdistyspalvelu -sivustolta.

 

Ladataan...