Elämyksiä luonnosta - Vie vanhus ulos -kampanja 10.9.-10.10.2019

ma 1. heinäkuuta 2019 13.02.00

Joka syksyinen Vie vanhus ulos -kampanja kutsuu ulkoilemaan tukea tarvitsevien iäkkäiden kanssa. Jo pieni hetki luonnossa kohentaa mielialaa, alentaa verenpainetta ja parantaa unenlaatua.

Kampanjaan osallistutaan kirjaamalla omat tai yhdistyksen ulkoilukerrat verkkosivuille www.vievanhusulos.fi ja jakamalla luontoelämyksiä sosiaalisessa mediassa tunnisteella #vievanhusulos.

Ulkoilemaan voi lähteä oman vanhemman, iäkkään naapurin tai tutun kanssa. Järjestöjen vapaaehtoiset voivat tarjoutua palvelutalon asukkaiden ulkoilukavereiksi. Kysy lisätietoa kuntasi ulkoilukoordinaattorilta.

Ikäinstituutti kannustaa järjestöjen paikallisyhdistyksiä järjestämään kunnan kanssa yhteistyössä ulkoilutapahtumia Iäkkäiden ulkoilupäivänä vanhustenviikon torstaina 10.10. Ilmoita ulkoilutapahtumasi kampanjasivuille, niin olet mukana 20 Mielipakan arvonnassa.