Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Johanna Yli-Opas ja Marianne Holmberg. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Avovesiliikuntaa ja pelastustaitoja – tilaa yhdistykselle kurssi tai kokeilu

Avovesiliikuntaa ja pelastustaitoja – tilaa yhdistykselle kurssi tai kokeilu

ke 10. toukokuuta 2017 12.09.00

Avovesiliikunta on elämyksellistä ja tehokasta liikuntaa ja ulkoilua. Suomen kauniit ja puhtaat vedet tarjoavat siihen loistavat olosuhteet.

Talviuimarin ei kannata lopettaa uimista vesien lämmettyä vaan päinvastoin jatkaa uimista, pidentää uintimatkaa ja nostaa kuntoaan. Ahkera allasuimari voi suunnata uimahallin kesätauolla kohti uimarantaa ja avovettä.

Avovesiliikunnassa ovat tärkeitä vesiturvallisuustietous ja hengenpelastustaidot. Latuyhdistyksillä on mahdollisuus tilata kesäksi 2017 seuraavia avovesiliikuntaan liittyviä kursseja, kokeiluja ja treenejä.

Suomen Latu tarjoaa tilattavaksi talviuintiyhdistyksille räätälöidyn kurssin:

Rantapelastuksen perusteet -kurssi (3 t) Miten toimit pelastustilanteessa? Miten pelastat tajuttoman ihmisen vedestä? Mitkä ovat hypotermian ensioireet? Kurssi sopii erinomaisesti talviuintitoimintaa järjestävien yhdistysten jäsenille sekä yleensä talviuintia harrastaville. Kurssilla on 1,5 tuntia käytännön harjoituksia rannalla ja avovedessä sekä 1,5 tuntia teoriaa.

Suomen Uimaliiton ja SUH:n Altaasta avoveteen turvallisesti -hanke tarjoaa tilattavaksi yhdistyksille, kunnille ja muille toimijoille seuraavia maksullisia koulutuksia:

Avovesiuintikoulu (3 t) on tarkoitettu henkilöille, jotka pystyvät uimaan allasoloissa yhtäjaksoisesti vähintään 200 metriä. Avovesiuintikoulussa totutellaan avovesiolosuhteisiin, harjoitellaan avovesiuintitekniikkaa ja käydään läpi turvallisuusasioita. Koulu sisältää teoriaa sekä harjoituksia ja uintia avovedessä.

Avovesijuoksukokeilu (1 t) on tarkoitettu henkilöille, jotka pystyvät uimaan allasoloissa yhtäjaksoisesti vähintään 200 metriä. Kokeilussa totutellaan avovesiolosuhteisiin, harjoitellaan avovesijuoksutekniikkaa ja käydään läpi turvallisuusasioita.

Junior Lifesaver – Juniorit rannalla -treenissä (2 t) tutustutaan hengenpelastukseen ja harjoitellaan mm. pelastuslaudan käyttöä, heittoliinan heittoa, siirtoja, juoksua+uintia ja lippujuoksua. Juniorit rannalla hauska ja hyödyllinen vesiurheilu- ja pelastustreeni lapsille ja nuorille. Treeni on tarkoitettu nuorille, jotka pystyvät uimaan allasoloissa yhtäjaksoisesti vähintään 200 metriä.

Avovesiuinnin ohjaajakoulutus (8 t) on tarkoitettu henkilöille, joilla on uinnin perustekniikat hallussa ja kokemusta ohjaamisesta. Koulutuksen käynyt ohjaaja osaa järjestää avovesiuintiopetuksen turvallisesti, opettaa avovesiuintitekniikan ja vesiturvallisuuden perusteita sekä jakaa tietoutta lajista kuntoliikuntana ja urheiluna. Koulutuksen käyneellä ohjaajalla on valmiudet vetää Suomen Uimaliiton Avovesiuintikouluja.

Tilaa kurssi yhdistyksellesi:
Päivi Pälvimäki
paivi.palvimaki@suomenlatu.fi
puh. 050 433 413

Ladataan...