Uudet huomionosoitukset nyt haettavana

pe 24. tammikuuta 2020 07.30.00

Vuoden vapaaehtoinen, vuoden nuori latulainen, vuoden ulkoilija ja vuoden innostaja … Tällaisia nimityksiä on jaossa keväällä ja jäsenayhdistykset voivat ehdottaa huomionosoitusten saajiksi omia vapaaehtoisiaan ja jäseniään.

Huomionosoitukset ja kiittäminen ovat tärkeä osa vapaaehtoistoimintaa. Vapaaehtoistoiminnan kehittäminen on yksi Suomen Ladun strategisista painopisteistä tällä hetkellä.

Ehdotukset tehdään viimeistään 1.3.2020.

Uudet huomionosoitukset ovat erinomainen tapa jäsenyhdistyksille huomioida omia vapaaehtoisiaan. Uudet kategoriat antavat mahdollisuuksia myös erityyppisen vapaaehtoistoiminnan huomioimiseen.

Jäsenyhdistykset voivat ehdottaa jokaiseen kategoriaan yhtä jäsentään. Ehdotukset tehdään nettisivuilla olevalla lomakkeella. Perustelut kirjataan nettilomakkeelle.

Uudet huomionosoitukset ja niille määritellyt kriteerit ovat:

Vuoden vapaaehtoinen

Myönnetään jäsenyhdistyksen vapaaehtoistyön tekijälle (luottamushenkilö, talkoolainen, ohjaaja, tms.), joka

• on merkittävällä tavalla edistänyt jäsenyhdistyksen toimintaa
  • on hoitanut tehtäväänsä erityisen ansiokkaasti, esimerkillisesti tai uudella innovatiivisella tavalla ja kehittämällä toimintatapoja
  • suhtautuu asioihin ja ihmisiin myönteisesti
  • osaa perustella näkemyksensä ja kykenee ottamaan vastaan palautetta
  • on luotettava henkilö, joka hoitaa lupaamansa asiat
  • kykenee tekemään yhteistyötä eri tahojen kanssa

Vuoden nuori latulainen

Myönnetään alle 30-vuotiaalle jäsenyhdistyksen jäsenelle, joka on toiminut aktiivisesti jäsenyhdistyksessä joko ohjaustehtävissä, tapahtumissa tai luottamustehtävässä.

Vuoden ulkoilija

Myönnetään henkilölle, joka on osallistunut useisiin eri lajeihin ja/tai tapahtumiin ja/tai talkoisiin vuoden aikana tai on kokeillut ennakkoluulottomasti uusia lajeja ja/tai toimintamuotoja.

Vuoden innostaja

Myönnetään henkilölle, joka

• ideoi ja synnyttää uutta toimintaa omassa yhdistyksessä, ehkä yli yhdistysrajojenkin
  • pitää silmät auki, näkee mahdollisuuksia, hyödyntää hyvät ideat myös oman yhdistyksen ulkopuolelta