Suomen Ladun Kevätpäivillä palkittiin vuoden jäsenyhdistys ja ansioituneita yhdistysaktiiveja

su 24. huhtikuuta 2022 08.00.00

Huomionosoitukset ja kiittäminen ovat tärkeä osa vapaaehtoistoimintaa. Suomen Latu huomioi kevätpäivillään Turun Ruissalossa yhdistyksiä ja yhdistysaktiiveja, jotka ovat edistäneet merkittävästi ulkoilua ja järjestön tavoitteita.

Vuoden jäsenyhdistyksenä palkittiin Jyväskylän Latu. Tunnustus myönnetään jäsenyhdistykselle, joka on menestyksellisesti toteuttanut Suomen Ladun toiminta-ajatusta ja strategiaa.

Jyväskylän Ladun valtteja ovat yleinen aktiivisuus ja monipuolinen toiminta. Yhdistyksen jäsenmäärä kasvaa, vaikuttavuus kaupunkiin ja yhteistyö muihin toimijoihin lisääntyy ja nuoria tulee mukaan. Toiminta myös yhdistyksen sisällä on muuttunut kiinnostavaksi, hallitukseen olisi enemmänkin tulijoita ja kaikki nuoria. Jyväskylän Ladussa toimii Suomen suurin Vapepan hälytysryhmä. 

Vuoden vapaaehtoinen -tunnustuksen sai Päivi Pohjola Auranmaan Ladusta ja Polusta. Tunnustus myönnetään jäsenyhdistyksen vapaaehtoistyöntekijälle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt jäsenyhdistyksen toimintaa.

Päivi Pohjola on toiminut puheenjohtajana yhdistyksessään vuodesta 2015. Hän toimii aktiivisena innostajana myös Lounais-Suomen latualueella. Pohjolan puheenjohtajakaudella on hankittu yhdistykselle vanhusten ulkoilutukseen soveltuva riksapyörä, kunnostettu Marttilan eräreitistöä ja rakennettu paljasjalkapolku sekä haettu Leader-rahoitusta. Yhdistyksen jäsenmäärä on moninkertaistunut Pohjolan luotsaamana.

Vuoden ulkoilijaksi valittiin Olavi Hiltunen Juankosken Kuntoilijoista. Tunnustus myönnetään henkilölle, joka on osallistunut useisiin jäsenyhdistyksen eri lajeihin, tapahtumiin tai talkoisiin vuoden aikana tai on kokeillut ennakkoluulottomasti uusia lajeja tai toimintamuotoja. 

Olavi Hiltusen kaikki liikuntalajit liittyvät ulkoiluun: soutu, hiihto, pyöräily, maastopyöräily ja lumikenkäily. Kilometrejä kertyy jokaisessa lajissa runsaasti. Hiltunen on toiminut yhdistyksen ulkoilu-, lumikenkä- ja pyöräilyretkien vetäjänä.

Vuoden innostaja on Jukka Alinikula Turun Ladusta. Tunnustus myönnetään henkilölle, joka ideoi ja synnyttää uutta toimintaa omassa yhdistyksessään ja yli yhdistysrajojen, luo hyvää henkeä ja saa porukan toimimaan tuloksellisesti yhdessä.

Jukka Alinikula on ollut keskeinen henkilö Turun Ladun polkujuoksutoiminnan organisoimisessa ja kehittämisessä. Koronapandemiasta huolimatta Turun Ladun polkujuoksutapahtumissa oli yhteensä 921 osallistumiskertaa. Alinikula organisoi myös Suomen Ladun polkujuoksukiertueen Turussa.

Ruissalossa jaettiin myös opetus- ja kulttuuriministeriön liikunnan ja urheilun ansioristit ja -mitalit, jotka on myönnetty Suomen Ladun jäsenyhdistysten aktiiveille ansioista liikuntakulttuurin ja urheilun parissa. Lue lisää OKM:n  palkituista yhdistyspalveluiden sivuilta.

Ladataan...