Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Yhdessä hiihtäen 6.2.2016

Yhdessä hiihtäen 6.2.2016

to 21. tammikuuta 2016 12.00.00

Yhdessä-päivät käynnistyvät helmikuussa ennätyksellisen yhdistysmäärän voimin!

Suomen Ladun Yhdessä hiihtäen -päivää vietetään 6.2.2016. Mukaan tapahtumakimaraan innostui ainakin 102 Suomen Ladun jäsenyhdistystä! Yhdessä hiihtäen -päivää voi viettää yhdessä yhdistyksen kesken, vaikka ei olisikaan ilmoittautunut tapahtumajärjestäjäksi.

Suomen Ladun Yhdessä-päiviä on järjestetty vuodesta 2011 alkaen. Ajatuksena on ollut osoittaa jäsenyhdistysten joukkovoima järjestämällä samana päivänä lajiteemaisia paikallistapahtumia ympäri Suomea. Aiempina vuosina Yhdessä-päivää on vietetty esimerkiksi geokätköily-, pyöräily-, ja talviuintiteemoilla. Paikallistapahtumia on järjestetty päivästä riippuen 20-50 kappaletta.

Vuoden 2016 ensimmäisen Yhdessä-päivän lajiteemana on hiihto. Päivään panostettiin Ladussa palkkaamalla sille koordinaattoriksi Elina Silkelä.

“Koordinaattorina tehtäväni on ollut kysyä yhdistyksiä mukaan Yhdessä hiihtäen -päivän tapahtumajärjestäjiksi, järjestää ja postittaa tapahtumajärjestäjille tapahtumamateriaaleja, aktivoida keskustelua tapahtumasta sosiaalisessa mediassa ja nyt lähestyvinä viikkoina lähettää tiedotteita tapahtumista ja toimia yhdistysten tiedotuksen tukena”, Silkelä kertoo.

Yhdessä hiihtäen -päivän paikallistapahtumia on varmistunut 104 kappaletta ympäri Suomea. Yhdistyksille tarjottiin lähtökohtaisesti kolmea eri tapahtumatyyppiä: hiihtoretkeä, ladunvarsipäivystystä tai muumiperheen hiihtotapahtumaa.

Tapahtumamateriaalit postitetaan tapahtumatyypin mukaisesti. Paikallistapahtumien järjestäjiksi lukeutuvat yhdistysten lisäksi keskusjärjestö ja Suomen Latu Hiihtopalvelut Paloheinässä, sekä Suomen Latu Kiilopää Inarissa.

“Menestys on ollut huikea, ja olen ollut hyvin iloinen yhdistysten positiivisesta vastaanotosta, kun olen soittanut yhdistyksiin”, Silkelä jatkaa. “Vaikka samaan aikaan järjestettävät Angry Birds Go Snow -talviseikkailutapahtumat vievätkin monen yhdistyksen vapaaehtoisvoimia, mukaan lähti silti noin puolet jäsenyhdistyksistä - mahtava juttu!”

Silkelä toivoo, että tapahtumapäivä aktivoisi vähemmänkin hiihtäneitä kokeilemaan hiihtoa hiihtoladuille ja innostaisi ihmisiä tutustumaan oman paikkakunnan paikallisyhdistyksen toimintaan.

“Toivottavasti saamme tapahtumista myös uusia jäseniä suureen latuperheeseen”, Silkelä toteaa. “Toivon, että kaikki latulaiset aktivoituisivat mukaan hiihtämään yhdessä kaverin kanssa, vaikka oma yhdistys ei paikallistapahtumaa järjestäisikään. Hiihtoreissulla voi napsaista vielä vaikka kuvan ja jakaa sen sosiaalisessa mediassa hashtagilla #yhdessähiihtäen”, Silkelä vinkkaa.

Seuraavat Suomen Ladun Yhdessä-päivät ovat Yhdessä pyöräillen 14.05.2016 ja Yhdessä uiden - talviuintikauden avajaiset 8.-9.10.2016. Tapahtumiin voi ilmoittautua tapahtumajärjestäjäksi Johanna Yli-Oppaalle, johanna.yli-opas@suomenlatu.fi (Yhdessä pyöräillen) ja Hanna Okkoselle, hanna.okkonen@suomenlatu.fi (Yhdessä Uiden)

Etsi Yhdessä hiihtäen -päivä sosiaalisesta mediasta ja seuraa tapahtumaa!
www.facebook.com/hiihtokuvahaaste
www.suomenlatu.fi/yhdessa

Ladataan...