Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Voimaa vanhuuteen -mentorointi laajenee 12 uuteen kuntaan

Voimaa vanhuuteen -mentorointi laajenee 12 uuteen kuntaan

pe 9. kesäkuuta 2017 12.44.00

Kaksitoista uutta kuntaa lisää voima- ja tasapainoharjoittelua sekä ulkoliikuntaa kotona asuville, toimintakyvyltään jossain määrin heikentyneille iäkkäille. Kunnille nimetään kolmivuotiseen kehittämistyöhön oma mentori.

Voimaa vanhuuteen -mentorointiohjelmaan 2017 valitut kunnat ovat Enonkoski, Enontekiö, Iisalmi, Janakkala, Kempele, Multia, Muonio, Pori, Rovaniemi, Savonlinna, Sonkajärvi ja Tohmajärvi. 

Ikäinstituutin mentori kannustaa julkisen sektorin eri toimijoita ja järjestöjä tiivistämään yhteistyötä ja ottamaan käyttöön hyviä ikäihmisten terveysliikunnan toimintatapoja liikuntaneuvonnasta, voima- ja tasapainoharjoittelusta ja ulkoliikunnasta.

Ryhmäliikunta parantaa liikkumiskykyä, edistää mielen hyvinvointia ja tarjoaa vertaistukea. Vahvat jalat ja hyvä tasapaino mahdollistavat itsenäisen asumisen omassa kodissa. Säännöllisestä liikunnasta hyötyvät eniten ihmiset, joilla on alkavia liikkumisongelmia.

Ohjelmaan valittiin 18 kuntaa vuonna 2016 ja uusi kuntahaku aukeaa jälleen vuonna 2018. Lisäksi kuntia kutsutaan iäkkäiden terveysliikuntatalkoisiin hallituksen kärkihankkeella Voimaa vanhuuteen tutuksi ja tavaksi (2017–2018). Kärkihankkeeseen on ilmoittautunut tällä hetkellä 58 kuntaa www.ikainstituutti.fi/karkihanke/karkikunnat.

Voimaa vanhuuteen -ohjelma edistää kotona asuvien, toimintakyvyltään heikentyneiden ikäihmisten (75+) yhdenvertaisia liikkumismahdollisuuksia, itsenäistä suoriutumista ja osallistumista ottamalla käyttöön hyviä toimintatapoja liikuntaneuvonnasta, ryhmäliikunnasta ja ulkoilusta. Hyvien toimintatapojen käyttöönotto toteutetaan yhteistyössä järjestöjen, julkisen sektorin ja ikäihmisten kanssa. Ohjelmaa koordinoi Ikäinstituutti. Rahoituksesta vastaavat Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) ja opetus- ja kulttuuriministeriö. 

Lisätiedot:
www.voimaavanhuuteen.fi

Ladataan...