Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Villivihannekset-mobiilisovellus avuksi kevään sadonkorjuuseen

Villivihannekset-mobiilisovellus avuksi kevään sadonkorjuuseen

pe toukok. 04 14:00:00 2018

Villivihannesten kausi on pian parhaimmillaan. Avuksi ja virikkeeksi keruuseen sekä ruuanlaittoon on tarjolla Suomen Luonto -aikakauslehden monipuolinen Villivihannekset-mobiilisovellus.

Mobiilisovelluksen avulla on helppo oppia tunnistamaan 30 villivihannesta ja kokkaamaan niistä herkullisia ruokia. Sovellus on ladattavissa Windows- ja Android-puhelimiin hintaan 2,99 € ja IOS- puhelimiin hintaan 3,50 €. Tuotot käytetään luonnonsuojelutyöhön.

Suositussa sovelluksessa esitellään 30 kasvia jänönsalaatista käenkaaliin ja vuohenputkesta litulaukkaan, jonka valkosipulilta tuoksuvia ja maistuvia lehtiä voi Etelä-Suomessa kerätä usein jo huhtikuun lopussa. Jokaisesta kasvista on kolme herkullista reseptiä keittiömestari ja villivihanneskouluttaja Sami Tallbergilta, yhteensä siis 90 reseptiä.

Tämä ensimmäinen suomalainen villivihannessovellus on samalla sekä tunnistusopas että villivihanneskeittokirja, joka sujahtaa mukavasti pieneen tilaan. Sovelluksessa on myös paljon lajikuvia, jotka helpottavat kasvien tunnistusta.

Villivihannesten keruu kuuluu jokamiehenoikeuksiin, mutta kerääjällä on myös velvollisuuksia: kasvi täytyy tunnistaa oikein, kasveja tulee kerätä sieltä täältä runsaista esiintymistä eikä koskaan koko kasvustoa. Kasvin juurien, jäkälän, puun lehtien, havujen, neulasten, kerkkien ja mahlan keruuseen tarvitaan maanomistajan lupa.

Lisää villivihanneksista osoitteesta www.suomenluonto.fi/villivihannekset

Kuvissa litulaukkaa, jonka sesonki on jo alussa.
Kuva: Johanna Mehtola

Ladataan...