Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Vahvike rikastaa Ikiliikuttajien vapaaehtoistoimintaa

Vahvike rikastaa Ikiliikuttajien vapaaehtoistoimintaa

ma 8. toukokuuta 2017 13.07.00

Vanhustyön keskusliiton Vahvike-aineistopankki on lunastanut paikkansa iäkkäiden ihmisten viriketoiminnassa.

Vahvikkeen aineistoja käytetään runsaasti palvelutaloissa, hoivakodeissa ja ryhmissä, mutta virikkeitä kannattaa hyödyntää myös kotona ja vapaaehtoistoiminnassa. Vahvikkeen materiaalit sopivat erinomaisesti kotikäyttöön. Yhtä hyvin virikkeet rikastavat iäkkään ihmisen ja vapaaehtoistoimijan yhdessäoloa. Parhaimmillaan ne lisäävät arjen mielekkyyttä ja tukevat kotona asumista. Aivojumppa-, muistelu- ja luontovirikkeet ovat Vahvikkeen suosituimpia materiaaleja. Vapaaehtoistoiminnassa niiden avulla on helppo tukea toimintakykyä ja monipuolistaa puheenaiheita.

Vahvikkeessa on runsaasti materiaalia aivoterveyden edistämiseen, sillä aivojen kunnossapito on elinikäinen projekti. Aivojumppaliikkeet, hahmotustehtävät ja pelit tarjoavat sosiaalista, kiinnostavaa ja haastavaa tekemistä.

Muistelu on hyvä ja monipuolinen keino tukea mielen hyvinvointia. Se tuottaa mielihyvää ja rohkaisee keskusteluun. Vahvike tarjoaa jutun juurta ja aktivoi muistia toiminnallisilla virikkeillä.

Luonnosta löytyy elämyksiä kaikille aisteille ja luonto hoitaa niin mieltä kuin kehoa. Jopa luontokuvat ja -äänet voivat lievittää kipua ja kohentaa mielialaa. Vahvikkeessa on kuvien lisäksi runsaasti ideoita luonnon seuraamiseen.

www.vahvike.fi

Ladataan...