Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Uusi yhdistys Perhonjokilaaksoon

Uusi yhdistys Perhonjokilaaksoon

pe 8. joulukuuta 2017 08.17.00

Kaustisella perustettiin Perhonjokilaakson Retkeilijät.

Kaustisella perustettiin 27.11.2017 Perhonjokilaakson Retkeilijät -niminen yhdistys. Yhdistys toimii Perhonjokilaakson kuntien alueella. Mikään ei silti estä jäsenenä oloa tai toimintaa alueen ulkopuolisilla lähialueillakaan.

Illan aluksi Suomen Ladun yhdistyspalveluvastaava Johanna Yli-Opas kertoi valtakunnallisesta toiminnasta. Naapuriyhdistyksen (Reisjärvi) Maaselän Ladun Heli Hilliaho ja Helena Kinnunen kertoivat omasta paikallisesta toiminnastaan ja lajeistaan. Maaselän Ladun voimanponnistus oli Salamajärvellä järjestetty viimekesäinen Nuku yö ulkona -tapahtuma. Paikalle oli saapunut myös Kokkolan Ladun ja Ylivieskan Ladun edustajia, jotka kertoivat lyhyesti omasta toiminnastaan. Naapuriapua Perhonjokilaakson väelle tarjottiin välinelainojen ja opastuksen muodossa. Tarvittaessa naapurit tuovat esimerkiksi erän lumikenkiä lainaksi ja opastavat niitä myös käyttämään.

Perustavassa kokouksessa yhdistys sai lyhyen keskustelun päätteeksi nimen Perhonjokilaakson Retkeilijät ry. Puheenjohtajaksi valittiin hankkeen puuhamiehenäkin ollut Matti Mustajärvi Kaustiselta. Hallituksen jäseniksi valittiin Rauno Karhukorpi Halsualta, Piia Arola-Liski Halsualta, Teuvo Hyötylä Vetelistä, Virpi Isokangas Kaustiselta ja Sari Jylhä-Känsälä Kaustiselta. Paikalla ollut perholainen perustaja olisi valittu myös hallitukseen, mutta hänellä ei ollut mahdollisuutta nyt tehtävää vastaanottaa. 

Perhonjokilaakson Retkeilijöiden toimintasuunnitelma on vielä ohut, mutta sen eräänä tavoitteena on kartoittaa alueen ulkoilureittejä ja muodostaa niistä paikkakuntakohtaisia kortistoja. Alueelle sopivina lajeina kaavailtiin retkeilyä yleensä, frisbeegolfia, geokätköilyä, maastopyöräilyä, lumikenkäilyä, melontaa, sublautailua ja avantouintia.  

Lämminhenkisesti sujunut tilaisuus ja perustava kokous päättyi uuden yhdistyksen kukitukseen ja huomioimisiin. Sisarjärjestöt lahjoittivat uudelle toimijalle kookkaan tuliterän nuotiopannun ja paketin Presidentti-kahvia. Nuotiopannun käyttöönotosta saattaakin muodostua yhdistykselle ensimmäinen ulkoilutapahtuma.      

Teksti: Matti Mustajärvi
Kuva: Johanna Yli-Opas

Ladataan...