Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Uusi laavu Järvenpäähän

Uusi laavu Järvenpäähän

ma 15. helmikuuta 2016 12.05.00

Jani Kääriäisen johdolla Paavonpolun ulkoilualueelle saatiin uusi laavu.

Lemmenlaakson luonnonsuojelualueen laavu on liikuntarajoitteisille sekä lapsiperheille hankalasti saavutettavissa. Tämän takia Järvenpään Ladun maastopyöräilyn ohjaaja Jani Kääriäinen alkoi keskustelemaan Järvenpään kaupungin kanssa lokakuussa 2015, jotta kaupunki hankkisi laavun Paavonpolun pulkkamäen läheisyyteen. Etenkin talvisin Paavonpolun ulkoilualue on kovassa käytössä valaistun hiihtoladun sekä valaistun pulkkamäen ansiosta.

Kaupunki kiinnostui asiasta ja esitti vastakysymyksen laavujen hankinnasta ja kustannuksista, johon Jani vastasi selvittämillään vastauksilla. Potentiaalisia laavuvaihtoehtoja oli kolme kappaletta, joista käytännön kannalta Jani suositteli lopulta toteutunutta laavumallia.

Muutaman sähköpostiviestin jälkeen Järvenpään Kaupungin liikuntatoimi otti hienosti kopin asiasta ja laavu asennettiin paikoilleen 8.1.2016. Laavu tuli Varsinais-Suomesta kokonaisena, eikä se vaatinut pystytystalkoita. Laavun tarkastusvastuu on Järvenpään Ladulla, mahdollinen korjaus tapahtuu talkoilla ja kaupunki maksaa kulut. Laavua saavat vapaasti käyttää kaikki ulkoilijat, mutta polttopuut pitää tuoda itse ja omat jäljet siivota.

Paavonpolku on saanut nimensä 1970 luvulla, jolloin metsässä käveli Paavo-niminen mies ja alueella oli soranottomonttu (nykyisin pulkkamäki). Sittemmin metsään tehtiin valaistu pururata ja paikan nimeksi tuli Paavonpolku. Paavonlaavun nimellä haluttiin kunnioittaa Järvenpään kaupunginosan Nummenkylän historiaa.

Ladataan...