Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Johanna Yli-Opas ja Marianne Holmberg. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Työryhmien uusi kausi starttasi yhteistapaamisella

Työryhmien uusi kausi starttasi yhteistapaamisella

pe 24. tammikuuta 2020 07.39.00

Suomen Ladun työryhmät aloittivat kolmivuotiskautensa yhteisellä päivällä Vantaan tiedekeskus Heurekassa tammikuun puolivälissä.

Heureka!

Tapaaminen kaikkien 11 ryhmän kesken synnytti useita uusia ideoita ja uutta yhteistyötä ryhmien välille. Tiedekeskus oli inspiroiva ympäristö, vaikkei työryhmätoiminta ja vapaaehtoisuus mitään avaruustiedettä olekaan. Jälleen kerran totesimme, että kohtaaminen ja yhteistyö on avain moneen asiaan. Päivä kului kuin siivillä ja aika tuntui loppuvan kesken, kun pitkämatkalaisten oli jo aika kiiruhtaa junille. Osalla oli vielä mahdollisuus varsinaisen tapaamisen päätteeksi käydä katsomassa Heurekan suosittuja dinosauruksia. Aika hurjia olivat!

Työryhmiin haki syksyllä ennätysmäärä aktiivisia vapaaehtoisia kymmenistä eri yhdistyksistä eri puolilta Suomea. Valinta oli vaikeaa, kun työryhmäpaikka oli mahdollista tarjota vain noin puolelle hakijoista. Valinnoissa painotettiin valtakunnallisuutta ja mahdollisimman laajaa edustuksellisuutta eri yhdistyksistä. Mukaan nimettiin edustajia yhteensä 68 eri yhdistyksestä  Kaikkiaan työryhmien jäsenistä noin puolet on uusia työryhmätoiminnassa, ja osa ryhmistä - kuten Hyvinvointia luonnosta ja Kestävä kehitys - aloittivat työnsä vasta nyt. Moni ryhmä jatkaa jo vuosia sitten alkaneella tiellä - kuten järjestötoimikunta tai Luonnossa kotonaan -työryhmä. Mutta yhtä kaikki, kaikkien ryhmien suunnitelmat ja tavoitteet seuraavalle kaudelle olivat kunnianhimoisia ja innostavia. Esimerkiksi Perheliikunnan työryhmä suunnittelee jalkautuvansa kaikille latualueille ja aikoo koota perheliikunnan vuosikellon, polkujuoksussa on suunnitteilla koululaishanke ja vapaaehtoistoiminnan työryhmä virittää yhteistyötä Kiilopään kanssa. Työryhmien työstä kuulemme varmasti vielä!

Työryhmien kokoonpanot ja ryhmien toiminnasta toimiston päässä vastaavien yhteystiedot löytyvät Suomen Ladun nettisivuilta:
www.suomenlatu.fi/ota-yhteytta/tyoryhmat

Kirsi Uusitalo

Ladataan...