Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Tutuksi kurssit 2017

Tutuksi kurssit 2017

ke 19. lokakuuta 2016 10.56.00

Suomen Latu tarjoaa vuosittain erilaisia laji tutuksi -kursseja jäsenyhdistyksilleen

Suomen Latu tarjoaa vuosittain erilaisia laji tutuksi -kursseja (2–3 h) jäsenyhdistyksilleen. Näin sekä yhdistyksen jäsenet että potentiaaliset uudet jäsenet pääsevät kokeilemaan uutta lajia.

Lajit vuonna 2017

  • Maastopyöräily
  • Frisbeegolf
  • Geokätköily
  • Polkujuoksu

Kursseja toteutetaan kysynnän ja resurssien mukaan. Edellytämme, että tutustumiskurssin saanut yhdistys edistää lajia omalla paikkakunnallaan kurssin jälkeen.

Suomen Latu tarjoaa kouluttajan sekä tarvittavat varusteet kurssille (maastopyörät, frisbeegolfkiekot ja GPS-laitteet). Jäsenyhdistyksen tehtävänä on järjestää kurssipaikka sekä markkinoida kurssia omalla paikkakunnallaan. Kurssi maksaa yhdistykselle 100–200 € riippuen osallistujamäärästä. Yhdistys voi kerätä joko maksun osallistujilta tai maksaa sen itse. Yhdistys vastaa mahdollisista koulutuspaikan kustannuksista.

Lähetä meille vapaamuotoinen hakemus ja kerro miksi juuri teidän yhdistys haluaisi Laji tutuksi -kurssin. Laita mukaan myös toive kurssin ajankohdasta.

Lähetä hakemus 31.12.2016 mennessä osoitteeseen:
hanna.okkonen@suomenlatu.fi

Tutuksi kurssin saaneet yhdistykset julkaistaan tammikuussa 2017.


Geokätköily
Kurssilla käydään läpi geokätköilyn perusperiaatteet ja käydään etsimässä kätköjä maastossa. Kurssin osallistujamäärä 10-20 hlöä.

Frisbeegolf
Kurssilla tutustutaan lajin perusteisiin ja harjoitellaan perusheittotekniikoita ohjatusti. Kurssi soveltuu kaikille, eikä tarvitse olla aikaisempaa kokemusta lajista. Maksimiosallistujamäärä kurssilla on 15 henkilöä.

Maastopyöräily
Tutustu maastopyöräilyyn -kiertue järjestetään huhti-, touko- ja elokuun aikana yhteensä 10–15 paikkakunnalla. Yhdistykset voivat hakea yhden tai kahden illan mittaisia alkeiskursseja. Etusijalla ovat yhdistykset, joilla on koulutettu maastopyöräilynohjaaja tai muita aktiivisia maastopyöräilyn vetäjiä.

Kursseilla on käytettävissä 12 Cube-maastopyörää. Tapahtuman tarkoituksena on toimia yhdistyksen maastopyöräilytoiminnan alkusysäyksenä tai nykyisen pyöräilytoiminnan voimistajana. Alkeiskurssit on tarkoitettu ensisijaisesti maastopyörättömille lajin kokeilijoille ja uusien harrastajien saamiseksi mukaan yhdistyksen maastopyöräilytapahtumiin. Minimiosallistujamäärä on 10 hlöä/kurssi.

Polkujuoksu
Polkujuoksu tutuksi -kursseja järjestetään kymmenellä paikkakunnalla. Etusijalla ovat yhdistykset, joista ilmoittautuu osallistuja kevään ohjaajakurssille tai joista löytyy aktiivisia polkujuoksun vetäjiä. Kurssin tarkoituksena on toimia yhdistyksen polkujuoksutoiminnan alkusysäyksenä.

Polkujuoksu tutuksi -kurssit on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät ole ennen juosseet poluilla. Samalla mahdollinen tuleva yhdistyksen polkujuoksun vetäjä saa opastusta yhteislenkin toteuttamiseen.

Lähetä hakemukset 31.12.2016 mennessä osoitteeseen:
hanna.okkonen@suomenlatu.fi

Ladataan...