Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Tulorekisterin käyttöön tarvittavien valtuutusten hoitaminen ajoissa

Tulorekisterin käyttöön tarvittavien valtuutusten hoitaminen ajoissa

pe 26. lokakuuta 2018 07.57.00

Tulorekisteriin ilmoitetaan palkkioiden ja matkakorvausten maksutiedot 1.1.2019 alkaen sähköisessa asiointipalvelussa. Tämä edellyttää, että tehtävää hoitavalle henkilölle on annettu valtuutus edustaa yhdistystä asiointipalvelussa. Valtuutus tehdään Katso-palvelussa.

Yhdistyksen tulee huolehtia siitä, että 1.1.2019 voimaan tulevan Tulorekisterin käyttöä varten on olemassa riittävät valtuutukset, jotta tulotiedot saa ilmoitetuksi uuden käytännön edellyttämällä tavalla. Valtuutukset tehdään Katso-palvelussa (suomi.fi-valtuutukset eivät siis riitä yhdistyksille).

Katso-valtuutukset ovat henkilökohtaisia, ja vastaavat vahvuudeltaan yhdistyksen nimenkirjoitusoikeuksia. Valtuutuksen myöntämisestä ja sen peruuttamisesta on syytä päättää yhdistyksen hallituksen kokouksessa.

Kannattaa myös huomata, että vaikka kirjanpitäjä tai tilitoimisto olisikin hoitanut yhdistyksen asioita sähköisissä järjestelmissä jo ennenkin, Tulorekisteriä varten tarvitaan uusi valtuutus.

Katso-valtuutusten tekeminen

Yhdistys tarvitsee Katso-tunnisteen tarvittavien valtuutuksen tekemiseen. Jos Katso-tunniste vielä puuttuu niin sen hakemiseen ohjeet löytyvät täältä: https://yritys.tunnistus.fi/

Yhdistyksen Katso-pääkäyttäjä, yleensä yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja, voi hoitaa Tulorekisteri-ilmoitukset itse, tai hän voi myöntää Katso-palvelussa valtuudet esimerkiksi yhdistyksen taloudenhoitajalle, jotta tämä voi hoitaa Tulorekisteri-ilmoittamista.

Valtuutuksen saanut voi kirjautua sähköiseen asiointipalveluun esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella – tunnistautuminen on siis vahva.

Valtuutuksen tekemisestä löytyy ohje myös Verohallinnon Youtube-kanavalla.

Lisää ohjeita valtuuttamisesta Tulorekisterin sivuilla.

www.vero.fi/tulorekisteri-sivuilla on arkisin myös chat-palvelu joka neuvoo valtuutusten tekemisessä ja muissa Tulorekisteriin liittyvissä asioissa.

Ajankohtaista tietoa Tulorekisteristä löytää lisäksi seuraamalla Tulorekisterin FB-sivua tai Twitter-tili ( @TuloRekisteri ).


 

Ladataan...