Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Tapoja toteuttaa Nuku yö ulkona -tapahtuma 8.9.

Tapoja toteuttaa Nuku yö ulkona -tapahtuma 8.9.

ti 22. toukokuuta 2018 15.15.00

LUODE-hankkeen Elli haastatteli Kuortaneen Ladun Mauno Sippolaa hyvästä ideasta jaettavaksi muillekin yhdistyksille.

Tapasin Kiilopäällä Kuortaneen Ladun Mauno Sippolan, joka kertoi mielenkiintoisen idean viettää Nuku yö ulkona -tapahtumaa. Kuortaneen Latu on kutsunut kaikki Kuortaneen 6-luokkalaiset opettajineen viettämään yönsä ulkona. Myös lasten vanhemmat ja isovanhemmat on kutsuttu mukaan.

Innostuin tapahtumasta niin, että kysyin Maunolta voisinko tehdä heidän retkestään jutun Liikuttajaan ja nostaa ideaa esille jaettavaksi myös muille yhdistyksille. Sehän sopi ja sain Maunolta myös retken ohjelman.

Ohjelmassa on suunnistuksen opettelua maastossa neljässä ryhmässä, retkiruoan valmistusta, retkivarusteisiin tutustumista, leirin pystytystä, aktiviteettejä ja pihapelejä, hämärän retki yllätyksillä, iltanuotiolla lättyjen ja makkaran paistoa, luontoaiheisia tehtäviä maastossa sekä lopuksi leirin purkaminen.

Kokonaisuudessaan ohjelmaa oli 24 tunnin ajan. Yön yli retki 6-luokkalaisille on varmasti valtavan hieno elämys. Retkellä opitut ja koetut asiat voivat innostaa lapsia ja perheitä ulkoilemaan lisää ja hyödyntämään lähialueen luontoa liikkumispaikkana. Ja varmasti moni perhe innostuu liittymään myös latutoimintaan mukaan. Hienoa on myös se, että opettajat lähtevät retkelle mukaan ja toimintaan saadaan linkitettyä mukaan opetusta ja uutta opetussuunnitelmaa.

Retki kuulostaa niin mukavalta, että tekisi mieli lähteä mukaan.

Miten muuten teidän yhdistyksenne nukkuu yön ulkona? Parvekkeella patjalla, riippumatossa lähimetsässä, ruskaretkellä, isossa tapahtumassa, puistossa, kansallispuistossa vai meren rannalla?

teksti: Elli Keisteri-Sipilä
Kuva: Eeva Mäkinen

Ladataan...