Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Syysliittokokous pidettiin Tahkovuorella

Syysliittokokous pidettiin Tahkovuorella

pe 18. marraskuuta 2016 12.06.00

Lähes 190 osallistujaa saapui syysliittokokousviikonlopun viettoon.

Ennätysmäärä osallistujia saapui Tahkovuorelle syysliittokokousviikonloppuun, lähes 190 osallistujaa. Tämä pääsi yllättämään jopa toimiston henkilökunnan, huoneet loppuivat hetkeksi kunnes saatiin varausjärjestelmään lisää kapasiteettia. Lopulta kaikki mahtuivat oikein hyvin, myös kokoustilaan, jossa oli paikkoja 200 hengelle.

Jo muutaman vuoden ajan on viikonlopun ohjelma suunniteltu siten, että virallinen kokousviikonloppu alkaa lauantaina-aamulla mutta matkojen ja etäisyyksien tähden jo perjantaina saapuville on ​ohjelmassa​ ​jota​in​ yhteistäkin. Niin myös tällä kertaa.

Tarjolla oli paitsi Timo Veijalaisen luontokuvaesitys niin ​myös ​Juankosken kuntoilijoiden ja Puijon Ladun yhteinen iltalenkki, joka huip​entui ​trio Heinäpäiden esittämiin Juicen kappaleisiin. Viileä sää ​tosin ​lyhensi ulkokonsertin pituutta mutta soi silti erilaisen ja tunnelmallisen aloituksen yhteiseen viikonloppuun​,​ Juankoske​n lähellä kun oltiin.​

Lauantaiaamu annettiin vaikuttamisteemalle, ovathan kuntavaalit edessä ensi keväänä. Anne Rautiaisen käytännönläheinen ja konkreettinen esitys sai kiitosta monelta taholta. Mika Asikainen jatkoi tästä ajankohtaisilla järjestöasioilla.

Liittokokouksen palautteissa usein kommentoidaan ulkoiluosion puuttumista tai pituutta ja niin tälläkin kertaa vaikka käytettävissä oli aikaa peräti kolme tuntia. Etukäteen oli voinut valita neljästä vaihtoehdosta, joita olivat Huutavanholman patikkaretki, frisbeegolf, maastopyöräily tai Pokémon GO-pelin opastus ja pelaaminen. Osallistujia riitti kaikkiin lajeihin, vaikka kävelemään lähti lähes sata henkilöä. Puijon Latu jakoi ison porukan vauhtiryhmiin, joten jokaiselle löytyi sopiva tahti. Kiitos Kirsille ja muille puijolaisille!

Aluepalavereiden ja maistuvan päivällisen jälkeen alkoi illan esiintyjän odotus. Tällä kertaa haluttiin tarjota kokousväelle tanssimusiikkia ja siksi esiintyjäksi oli tilattu tangokuningas vuodelta 2004, Tommi Soidinmäki, Jyväskylän Ladun jäsen. Myöhäisinä yön tunteina sekä sunnuntain ensimmäisinä, toimiston siviilipalvelusmies Niklas Wiik vielä viihdytti dj:nä hotellin aulabaarissa.

Liittokokousaamu aloitettiin huomionosoituksilla. Palkituiksi tulivat Jaakko Paavela -stipendillä Pyörällä kaiken ikää -toiminnasta Mäntyharjun Reissupolku sekä vuoden Suomen Liikuttajana Pokémon GO-peli.

Varsinaisen kokouksen nuiji ansiokkaasti ja ammattitaidolla Puijon Ladun Laura Lehkonen. Vuoden 2017 toimintasuunnitelma ja talousarvio hyväksyttiin lähes sellaisenaan eikä Suomen Ladun hallituspaikoistakaan tullut äänestystä vaikka si​tä vähän ounasteltiin​.

Petri Kulhan paikalle Oulun latualueen edustajana valittiin Helena Kinnunen Maaselän Ladusta. Vanhoina jäseninä uudelle kolmevuotiskaudelle valittiin asiantuntijajäsen Anneli Leivo sekä Ilpo Vuori Latuneuvojista. Uuteen aikakauteen astuttiin, kun Lapin latualueen edustajaksi valittiin Hanna Viitavaara, 21, Tornion Ladusta ja polusta. #hannahallitukseen -vaaleanpunaisissa kampanjapaidoissa sai ansaittua huomiota ja viesti hienosti kampanjoinnista tässä ajassa.

Kokousmateriaalit löytyvät Suomen Ladun verkkosivulta.

Ladataan...