Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Suomen Latu on myös hiihtojärjestö

Suomen Latu on myös hiihtojärjestö

to 24. tammikuuta 2019 11.59.00

Suomen Ladun Taloustutkimuksella viime keväänä teettämän tutkimuksen mukaan 34 % suomalaisista oli hiihtänyt edellisellä kaudella. Millaisia hiihdon harrastajat sitten ovat?

Sitä selvittää juuri julkaistu raportti Suomen Ladun hiihtobarometristä. Melkein 2 000 vastaajan aineisto luo kattavan kuvan suomalaisista hiihdon harrastajista.

Barometrin tuloksiin voit tutustua tarkemmin täälltä.

Suomen Ladussa on viime vuosina edistetty paljon muitakin ulkoilulajeja kuin hiihtoa, erityisesti polkujuoksua ja maastopyöräilyä. Onko Suomen Ladun “peruslaji” jäänyt jotenkin syrjään yhdistysten toiminnassa?

Tilastojen valossa näin ei ainakaan ole.

Hiihtoa edistetään ja harrastetaan 89 Suomen Ladun jäsenyhdistyksessä. Vuosittain erilaisiin hiihtotapahtumiin osallistuu vuosittain 22 000 osallistujaa. Yhdistykset järjestävät aikuisten ja lasten hiihtokursseja, Muumien hiihtokouluja, Angry Birds Go Snow -tapahtumia. Paikallisia hiihto- tai laturetkiä on vähän vuodesta riippuen viidenkymmenen molemmin puolin.

Hiihtoa edistetään myös ylläpitämällä latuja: 27 yhdistystä ylläpitää yli 500 kilometriä.

Suomen Latu tarjoa keskusjärjestönä “virikkeitä” yhdistyksille myös hiihdon edistämiseen. Tästä paras esimerkki on Joensuusta 26.1. alkava hiihtokiertue, joka järjestetään kymmenellä paikkakunnalla yhdessä jäsenyhdistysten kanssa.   

Suomen Ladun ylläpitämä Kaikki hiihdosta -verkkopalvelu tukee niin yhdistyksiä kuin yksittäisiä jäseniä löytämään hiihdosta ulkoilun riemua.

Eki Karlsson

P.S. Tutustu myös uudistuneeseen latuetikettiimme, ohjeisiin, joilla hiihtolatujen käyttö on sujuvaa.

Ladataan...