Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Suomen Latu kouluttaa!

Suomen Latu kouluttaa!

pe 28. lokakuuta 2022 10.30.00

Kurkista koulutuskalenteriin. Jäsenyhdistyksille kurssipaikkoja maksutta!

Ohjaajakurssille maksutta 

Suomen Latu tarjoaa vuonna 2023 jäsenyhdistyksille kurssipaikkoja maksutta. Jäsenyhdistyksellä on kaksi ilmaista kurssipaikkaa per laji tai toimintamuoto. Esim. kaksi kurssipaikkaa metsämörritoimintaan, kaksi Muumien ulkoilukouluun, kaksi hiihdon ohjaajakurssille ja kaksi frisbeegolfin ohjaajakurssille. Ilmaispaikat koskevat 1-2 päivän mittaisia ohjaajakursseja. Opaskurssilla ja Luonnossa kotonaan -peruskurssilla ei ole ilmaispaikkoja.  

Suomen Latu ei korvaa osallistujan matka- eikä majoituskuluja. Niiden korvauksesta voi neuvotella oman yhdistyksen hallituksen kanssa. 

Toimi näin:

Jos olet kiinnostunut ohjaamaan toimintaa yhdistyksessä ja haluat kouluttautua ohjaajaksi, ota ensin yhteyttä yhdistyksesi hallitukseen/lajivastaavaan. 

Ilmoittautumisen yhteydessä kerrotaan, että kyseessä on maksuton koulutettava. Ilmoittautuja valitsee Suomen Ladun nettisivuilta haluamansa koulutuksen ja ilmoittautumissivulta vaihtoehdon latuyhdistyksen ilmaispaikka. Ilmoittautumislomakkeessa on kenttä, jossa pyydetään nimeämään henkilö, joka on vahvistanut ilmaispaikan käytön.

Koulutettava sitoutuu ohjaamaan sovitun määrän toimintaa yhdistyksessä, yhdistyksen määrittelemin käytännöin ja korvauksin. Suosittelemme kirjallista sopimusta. Yhdistys voi käyttää apuna sopimisessa valmista sopimuspohjaa.

L = Lastentoiminnan kurssit
A = Aikuisliikunnan kurssit
J = Järjestökoulutus
T = Tapahtumat

KURSSIT ja tapahtumat 2023

J Askelmerkkejä Suomen Ladun toimintaan 
Askelmerkkejä Suomen Ladun toimintaan -verkkokoulutus on itsenäisesti suoritettava verkkokoulutus, joka antaa peruseväät toimia Suomen Ladun jäsenyhdistyk­sen hallituksessa tai yhdistysaktiivina. Verkkokurssin jälkeen tunnet Suomen Ladun perusrakenteet, monipuolisen lajivalikoiman ja erilaiset tapahtumamuodot sekä tiedät mistä tietoa löytää lisää. Kokonaisuus on koulutustarjoomassa jatkuvana. Osallistu kurssille tästä.

LOKAKUU

J 3.10. Tiistaiteema-webinaari
Tapahtumainfo vuoden 2024 -tapahtumista
Talviuinnin verkostotapaaminen
Mukaan webinaariin pääsee tämän linkin kautta.

L 4. ja 11.10. Metsänuppuset ja -myttyset -teemakurssi, etäkoulutus
urssilla löydetään alle 4-vuotiaille sopivat tavat retkeillä ja saadaan paljon käytännön ideoita sekä lauluja, leikkejä ja loruja pienten lasten luontokasvatukseen. Osallistuminen edellyttää Metsämörriohjaajan peruskurssin suorittamista. Ilmoittaudu tästä.

L 7.10. Tunteet hukassa -metsäseikkailun ohjaajakoulutus, Kouvola
Tunteet Hukassa -metsäseikkailu on luontoympäristöön viety tunnekasvatuksen toimintamalli. Osallistuminen edellyttää kasvatus- tai opetusalan tutkintoa.Ilmoittaudu tästä.

L 14.10. Luonto toimintaympäristönä -koulutus, Oulu
Vankkaa teoriataustaa ”Miksi luontoon?”-kysymykselle. Tämä teoriapaketti ei ole tylsä – täällä innostut! Saat tietoa luonnon pedagogisista mahdollisuuksista varhaiskasvatus- tai esiopetussuunnitelmien toteuttamisesta, mm. oppimisen alueista ja laaja-alaisuudesta luontotoiminnassa. Vuorovaikutteisissa webinaareissa on mukana osallistavia osuuksia ja konkreettista itse tekemistä. Ilmoittaudu tästä.

J 29.10. Suomen Ladun syyskokous, Mikkeli

L 30.10. Luonto toimintaympäristönä -koulutus,  webinaari
Ilmoittaudu tästä.

MARRASKUU

J 7.11. Tiistaiteema-webinaari
Viestintä, Instagram
Mukaan webinaariin pääsee tämän linkin kautta.

L 18.11. Tunteet hukassa -metsäseikkailun ohjaajakoulutus, Helsinki
Ilmoittaudu tästä.

L 23.11. Metsämörri esiopetuksessa -teemakurssi, etäkoulutus
Kurssilta saat osaamista esiopetuksen toteuttamiseen luonnossa ja ideoita Metsämörrin liittämisestä esiopetukseen. Uudistettu kurssimateriaali sisältää mm. 50 säänkestävää tehtäväkorttia. Osallistuminen edellyttää Metsämörriohjaajan peruskurssin suorittamista. Ilmoittaudu tästä.

JOULUKUU

J 5.12. Tiistaiteema-webinaari
Mukaan webinaariin pääsee tämän linkin kautta.

T 9.12. Kiilopäähiihto 

L 12.12. Luonto toimintaympäristönä -koulutus, webinaari
Ilmoittaudu tästä.


ILMOITTAUTUMINEN KURSSEILLE

Lisätiedot:
koulutus@suomenlatu.fi
puh. 09 8567 7470

Toteutamme kursseja myös tilauskurssimuotoisina.
HUOM! Tilauskurssit Suomen Ladun jäsenyhdistyksille jäsenhintaan!

Ladataan...