Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Suomen Latu kouluttaa!

Suomen Latu kouluttaa!

pe 28. lokakuuta 2022 10.30.00

Kurkista koulutuskalenteriin. Jäsenyhdistyksille kurssipaikkoja maksutta!

Ohjaajakurssille maksutta 

Suomen Latu tarjoaa vuonna 2023 jäsenyhdistyksille kurssipaikkoja maksutta. Jäsenyhdistyksellä on kaksi ilmaista kurssipaikkaa per laji tai toimintamuoto. Esim. kaksi kurssipaikkaa metsämörritoimintaan, kaksi Muumien ulkoilukouluun, kaksi hiihdon ohjaajakurssille ja kaksi frisbeegolfin ohjaajakurssille. Ilmaispaikat koskevat 1-2 päivän mittaisia ohjaajakursseja. Opaskurssilla ja Luonnossa kotonaan -peruskurssilla ei ole ilmaispaikkoja.  

Suomen Latu ei korvaa osallistujan matka- eikä majoituskuluja. Niiden korvauksesta voi neuvotella oman yhdistyksen hallituksen kanssa. 

Toimi näin:

Jos olet kiinnostunut ohjaamaan toimintaa yhdistyksessä ja haluat kouluttautua ohjaajaksi, ota ensin yhteyttä yhdistyksesi hallitukseen/lajivastaavaan. 

Ilmoittautumisen yhteydessä kerrotaan, että kyseessä on maksuton koulutettava. Ilmoittautuja valitsee Suomen Ladun nettisivuilta haluamansa koulutuksen ja ilmoittautumissivulta vaihtoehdon latuyhdistyksen ilmaispaikka. Ilmoittautumislomakkeessa on kenttä, jossa pyydetään nimeämään henkilö, joka on vahvistanut ilmaispaikan käytön.

Koulutettava sitoutuu ohjaamaan sovitun määrän toimintaa yhdistyksessä, yhdistyksen määrittelemin käytännöin ja korvauksin. Suosittelemme kirjallista sopimusta. Yhdistys voi käyttää apuna sopimisessa valmista sopimuspohjaa.

L = Lastentoiminnan kurssit
A = Aikuisliikunnan kurssit
J = Järjestökoulutus
T = Tapahtumat

KURSSIT ja tapahtumat 2023

J Askelmerkkejä Suomen Ladun toimintaan 
Askelmerkkejä Suomen Ladun toimintaan -verkkokoulutus on itsenäisesti suoritettava verkkokoulutus, joka antaa peruseväät toimia Suomen Ladun jäsenyhdistyk­sen hallituksessa tai yhdistysaktiivina. Verkkokurssin jälkeen tunnet Suomen Ladun perusrakenteet, monipuolisen lajivalikoiman ja erilaiset tapahtumamuodot sekä tiedät mistä tietoa löytää lisää. Kokonaisuus on koulutustarjoomassa jatkuvana. Osallistu kurssille tästä.

HUHTIKUU

J 4.4. Tiistaiteema-webinaari
Retkelle -päivän info
Polkujuoksu- ja maastopyöräilyvaelluksen järjestäminen
Mukaan webinaariin pääsee tämän linkin kautta.

A 12.4. etäosuus, 22.4. lähiosuus Rakastu retkeilyyn -ohjaajakurssi, Joensuu
Koulutuksella saat oikeuden toteuttaa Suomen Ladun jäsenyhdistyksessä Rakastu retkeilyyn -kursseja. Koulutuksessa ohjaajat oppivat käytännön vinkkejä kurssin toteuttamiseen, miten aikuinen oppii ja miten luonnossa opetetaan. Osallistuminen edellyttää perusretkeilytaitojen hallintaa. Ilmoittaudu tästä.

L 15.4. Muumien retkeilykoulun ohjaajakurssi, etäkoulutus
Käytännönläheiseltä kurssilta saat valmiudet retkeilytoiminnan järjestämiseen 3-10 -vuotiaille lapsille ja heidän perheilleen. Osallistuminen edellyttää kokemusta päiväretkeilystä. Ilmoittaudu tästä.

A 15.4. Polkujuoksun ohjaajakurssi, Tampere
Ohjaajakurssilla opit ohjaamaan polkujuoksuryhmiä maastossa, opettamaan maastoon sopivaa juoksutekniikkaa, suunnittelemaan eri tasoisia reittejä ja tuntemaan polkujuoksuvarusteiden ominaisuuksia. Osallistuminen edellyttää polkujuoksun perustaitoja. Ilmoittaudu tästä.

A 15.4. Metsämieli -vertaisvetäjäkoulutus, Janakkala
Metsämieli-menetelmä yhdistää luonnossa liikkumisen ja helpot mielentaitojen harjoitukset, jotka auttavat rentoutumaan, rauhoittumaan ja virkistäytymään luonnossa liikkuessa. Suomen Ladun Metsämieli -vertaisvetäjäkoulutus on suunnattu vain jäsenyhdistysten nykyisille ja tuleville ohjaajille. Koulutuksesta saat valmiudet toteuttaa helppoja mielentaitojen harjoituksia luonnossa. Ilmoittaudu tästä.

L 15.-16.4. Metsämörriohjaajan peruskurssi, Helsinki
Metsämörri vie lapset luontoon liikkumaan, leikkimään ja oppimaan. Metsämörriretket soveltuvat erinomaisesti yhdistysten lasten ja perheiden toimintaan sekä varhaiskasvatukseen. Kurssilta saat valmiudet lasten luontokasvatuksen toteuttamiseen, osaamisen retkien toteutukseen ja paljon leikki- ja tehtävävinkkejä. Ilmoittaudu tästä.

L 20. ja 27.4. Metsänuppuset ja -myttyset -teemakurssi, etäkoulutus 
Kurssilla löydetään alle 4-vuotiaille sopivat tavat retkeillä ja saadaan paljon käytännön ideoita sekä lauluja, leikkejä ja loruja pienten lasten luontokasvatukseen. Osallistuminen edellyttää Metsämörriohjaajan peruskurssin suorittamista. Ilmoittaudu tästä.

L 22.4. Metsämörri esiopetuksessa -teemakurssi, Tampere
Kurssilta saat osaamista esiopetuksen toteuttamiseen luonnossa ja ideoita Metsämörrin liittämisestä esiopetukseen. Uudistettu kurssimateriaali sisältää mm. 50 säänkestävää tehtäväkorttia. Osallistuminen edellyttää Metsämörriohjaajan peruskurssin suorittamista. Ilmoittaudu tästä.

A 22.4. Sauvakävelyn ohjaajakurssi, Lahti
Kurssin jälkeen osaat ohjata sauvakävelyryhmiä, opettaa sauvakävelytekniikkaa, suunnitella eri tasoisille sopivia harjoituksia sekä kertoa sauvakävelyvarusteiden ominaisuuksista. Ilmoittaudu tästä.

L 23.4. Metsänuppuset ja -myttyset -teemakurssi, Tampere
Ilmoittaudu tästä.

J 23.4. Suomen Ladun kevätkokous, Tampere
Lue lisää

L 28.4. Tunteet hukassa -metsäseikkailun ohjaajakoulutus, Joensuu
Tunteet Hukassa -metsäseikkailu on luontoympäristöön viety tunnekasvatuksen toimintamalli. Osallistuminen edellyttää kasvatus- tai opetusalan tutkintoa. Ilmoittaudu tästä.

L 28.-29.4. Luonnossa kotonaan -peruskurssi, Kaarina
Luonnossa kotonaan -peruskurssilla syvennytään LK-toimintaan käytännönläheisesti ja omia kokemuksia jakaen. Osallistuminen edellyttää kasvatus- tai opetusalan tutkintoa. Ilmoittaudu tästä.

L 28.-29.4. Metsämörriohjaajan peruskurssi, Oulu
Ilmoittaudu tästä.

TOUKOKUU

J 2.5. Tiistaiteema-webinaari
Jokamiehenoikeudet
Perheliikunta: Seikkailevat perheet & Liikkuva perhe -ohjelma
Mukaan webinaariin pääsee tämän linkin kautta.

L 4.5. Luonto toimintaympäristönä -koulutus, Iisalmi
Vankkaa teoriataustaa ”Miksi luontoon?”-kysymykselle. Tämä teoriapaketti ei ole tylsä – täällä innostut! Saat tietoa luonnon pedagogisista mahdollisuuksista varhaiskasvatus- tai esiopetussuunnitelmien toteuttamisesta, mm. oppimisen alueista ja laaja-alaisuudesta luontotoiminnassa. Vuorovaikutteisissa webinaareissa on mukana osallistavia osuuksia ja konkreettista itse tekemistäIlmoittaudu tästä

A 6.5. Metsämieli -vertaisvetäjäkoulutus, Kuopio
Ilmoittaudu tästä.

L 6.5. Metsänuppuset ja -myttyset -teemakurssi, Oulu
Ilmoittaudu tästä.

L 6.5. Tunteet hukassa -metsäseikkailun ohjaajakoulutus, Seinäjoki
Ilmoittaudu tästä.

A 6.-7.5. Frisbeegolfin ohjaajakurssi, Järvenpää
Ohjaajakurssilla saat kattavat tiedot ja taidot frisbeegolfin ohjaamiseen. Kurssilla pääset kehittämään ohjaamistaitojen lisäksi omaa lajitaitoa ja yleistä tietämystä frisbeegolfista. Ilmoittaudu tästä.

A 6.-7.5. Maastopyöräilyn alkeisohjaajakurssi, Riihimäki
Kurssi on tarkoitettu Suomen Ladun jäsenyhdistyksissä toimiville aktiivimaastopyöräilijöille. Kurssilla saa valmiudet ohjata ryhmiä vähintään matalan kynnyksen maastolenkeillä ja -retkillä. Osallistujilta edellytetään kohtuullisen hyviä maastoajotaitoja ja alueensa polkutuntemusta sekä sitoutumista oman yhdistyksen mtb-toimintaan. Ilmoittaudu tästä.

L 6.-7.5. Metsämörriohjaajan peruskurssi, Mikkeli
Ilmoittaudu tästä.

L 9.5. Metsämörri esiopetuksessa -teemakurssi, Oulu
Ilmoittaudu tästä.

A 13.5. Polkujuoksun ohjaajakurssi, Siilinjärvi
Ilmoittaudu tästä.

L 13.5. Muumien retkeilykoulun ohjaajakurssi, Kaarina
Ilmoittaudu tästä.

20.-21.5. Metsämörriohjaajan peruskurssi, Kaarina
Ilmoittaudu tästä.

KESÄ-HEINÄKUU

J 6.6. Tiistaiteema-webinaari
Nuku Yö ulkona - info ja uuden sieniäpin esittely
Vastuullisuus Suomen Ladun yhdistystoiminnassa
Mukaan webinaariin pääsee tämän linkin kautta.

T 10.-11.6. Retkelle-päivät
Retkelle-päivien tapahtumat kutsuvat mukaan eri puolilla Suomea! Jäsenyhdistykset ohjaajineen toteuttavat yli 100 erilaista retkeä. Viikonloppu on kaikenlaisten retkien juhlaa; retkeilitpä sitten patikoiden, polkujuosten, pyöräillen tai vaikkapa meloen. Myös perheretket ovat osa ohjelmaa.

A 30.6.-2.7. Melonnan ohjaajakurssi, Nurmijärvi
Melontaohjaajan tehtävänä yhdistyksessä on toteuttaa toimintaa, ohjata iltalenkkejä, vetää retkiä ja avustaa koulutuksissa. Kurssin hyväksytty suorittaminen antaa Suomen Melonta- ja Soutuliiton melontaohjaajapätevyyden ja valmiudet ohjata melonnan alkeiskursseilla ja matalan kynnyksen melontaretkillä ja -tapahtumissa. Osallistujilta edellytetään ennen kurssia suoritettua Meloja 2/ EPP2-taitokoetta sekä sitoutumista oman Suomen Ladun jäsenyhdistyksen melontatoimintaan. Ilmoittaudu tästä.

A 1.-2.7. Maastopyöräilyn alkeisohjaajakurssi, Huittinen
Ilmoittaudu tästä.

A 15.7. Polkujuoksun ohjaajakurssi, Kiilopää
Ilmoittaudu tästä.

A 15.-23.7. Opaskurssi, kesäosa
Kurssilla keskitytään tunturiolosuhteissa toimivan oppaan ohjaus- ja opastaitojen kehittämiseen, joten yleiset retkeily- ja vaellustaidot tulee olla hallussa jo kurssille tultaessa. Pääsyvaatimukset kurssille: riittävä retkeily- ja vaelluskokemus tunturiolosuhteissa, hyvä suunnistustaito, ensiaputaidot (vähintään EA1 -kurssi käytynä ennen kurssin alkua), hyvä fyysinen kunto (painotus kestävyyskunnossa), vähintään 18 vuoden ikä, uimataito. Hakijoilla tulee olla omat tunturivaellukseen sopivat varusteet ja välineet. Lue lisää.

A 28.-30.7. Melonnan ohjaajakurssi, Kajaani
Ilmoittaudu tästä.

ELOKUU

J 1.8. Tiistaiteema-webinaari
Aluetoiminta
Aktiivinen yhdistystoiminta - miten uudistua?
Mukaan webinaariin pääsee tämän linkin kautta.

L 12.-13.8. Metsämörriohjaajan peruskurssi, Tampere
Ilmoittaudu tästä.

L 19.8. Luonto toimintaympäristönä -koulutus, Helsinki 
Ilmoittaudu tästä.

L 26.8. Tunteet hukassa -metsäseikkailun ohjaajakoulutus, Oulu
Ilmoittaudu tästä.

T 26.8. Nuku yö ulkona

T 26.8. Geokätköilyn Mega Event, Helsinki

SYYSKUU

A 1.9.-30.11. Talviuinnin verkkokurssi 
Ilmoittaudu tästä.

A 2.9. Polkujuoksun ohjaajakurssi, Helsinki
Ilmoittaudu tästä.

A 2.-3.9. Maastopyöräilyn alkeisohjaajakurssi, Pieksämäki
Ilmoittaudu tästä.

L 2.-3.9. Metsämörriohjaajan peruskurssi, Oulu
Ilmoittaudu tästä.

L 2.-3.9. Luonnossa kotonaan -peruskurssi, Helsinki
Ilmoittaudu tästä.

T 2.-9.9. Kiilopään Tunturihaaste

L 4.9. + 11.9. + 18.9. Metsämörriohjaajan peruskurssi, etäkoulutus 
Ilmoittaudu tästä.

J 5.9. Tiistaiteema-webinaari
Olosuhdevaikuttaminen
Aikuisten hiihtokoulujen lanseeraus
Mukaan webinaariin pääsee tämän linkin kautta.

A 6.9. etäosuus, 16.9. lähiosuus Rakastu retkeilyyn -ohjaajakurssi, Kokkola
Ilmoittaudu tästä.

A 9.9. Metsämieli -vertaisvetäjäkoulutus, Oulu
Ilmoittaudu tästä.

L 9.9. Metsämörri esiopetuksessa -teemakurssi, Helsinki
Ilmoittaudu tästä.

L 9.-10.9. Luonnossa kotonaan -peruskurssi, Kuopio
Ilmoittaudu tästä.

L 15.9. Luonto toimintaympäristönä -koulutus, Tampere 
Ilmoittaudu tästä.

L 16.9. Tunteet hukassa -metsäseikkailun ohjaajakoulutus, Espoo
Ilmoittaudu tästä.

L 16.-17.9. Metsämörriohjaajan peruskurssi, Jyväskylä
Ilmoittaudu tästä.

L 23.-24.9. Metsämörriohjaajan peruskurssi, Helsinki
Ilmoittaudu tästä.

A 23.-24.9. Suomen Ladun ohjaajatapaaminen, Jyväskylä

L 30.9. Metsänuppuset ja -myttyset -teemakurssi, Helsinki
Ilmoittaudu tästä.

LOKAKUU

J 3.10. Tiistaiteema-webinaari
Tapahtumainfo vuoden 2024 -tapahtumista
Talviuinnin verkostotapaaminen
Mukaan webinaariin pääsee tämän linkin kautta.

L 4. ja 11.10. Metsänuppuset ja -myttyset -teemakurssi, etäkoulutus
Ilmoittaudu tästä.

L 7.10. Muumien retkeilykoulun ohjaajakurssi, Helsinki
Ilmoittaudu tästä.

L 7.10. Tunteet hukassa -metsäseikkailun ohjaajakoulutus, Kouvola
Ilmoittaudu tästä.

L 14.10. Luonto toimintaympäristönä -koulutus, Oulu
Ilmoittaudu tästä.

J 29.10. Suomen Ladun syyskokous, Mikkeli

L 30.10. Luonto toimintaympäristönä -koulutus,  webinaari
Ilmoittaudu tästä.

MARRASKUU

J 7.11. Tiistaiteema-webinaari
Viestintä, Instagram
Mukaan webinaariin pääsee tämän linkin kautta.

L 18.11. Tunteet hukassa -metsäseikkailun ohjaajakoulutus, Helsinki
Ilmoittaudu tästä.

L 23.11. Metsämörri esiopetuksessa -teemakurssi, etäkoulutus
Ilmoittaudu tästä.

JOULUKUU

J 5.12. Tiistaiteema-webinaari
Mukaan webinaariin pääsee tämän linkin kautta.

T 9.12. Kiilopäähiihto 

L 12.12. Luonto toimintaympäristönä -koulutus, webinaari
Ilmoittaudu tästä.


ILMOITTAUTUMINEN KURSSEILLE

Lisätiedot:
koulutus@suomenlatu.fi
puh. 09 8567 7470

Toteutamme kursseja myös tilauskurssimuotoisina.
HUOM! Tilauskurssit Suomen Ladun jäsenyhdistyksille jäsenhintaan!

Ladataan...