Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Kirsi Uusitalo. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Suomen Latu kouluttaa!

Suomen Latu kouluttaa!

ti 2. marraskuuta 2021 09.30.00

Kurkista koulutuskalenteriin. Jäsenyhdistyksille kurssipaikkoja maksutta!

Ohjaajakurssille maksutta 

Suomen Latu tarjoaa vuonna 2022 jäsenyhdistyksille kurssipaikkoja maksutta. Jäsenyhdistyksellä on kaksi ilmaista kurssipaikkaa per laji tai toimintamuoto. Esim. kaksi kurssipaikkaa metsämörritoimintaan, kaksi Muumien ulkoilukouluun, kaksi hiihdon ohjaajakurssille ja kaksi frisbeegolfin ohjaajakurssille. Ilmaispaikat koskevat 1-2 päivän mittaisia ohjaajakursseja. Opaskurssilla ja Luonnossa kotonaan -peruskurssilla ei ole ilmaispaikkoja.  

Suomen Latu ei korvaa osallistujan matka- eikä majoituskuluja. Niiden korvauksesta voi neuvotella oman yhdistyksen hallituksen kanssa. 

Toimi näin:

Jos olet kiinnostunut ohjaamaan toimintaa yhdistyksessä ja haluat kouluttautua ohjaajaksi, ota ensin yhteyttä yhdistyksesi hallitukseen/lajivastaavaan. 

Ilmoittautumisen yhteydessä kerrotaan, että kyseessä on maksuton koulutettava. Ilmoittautuja valitsee Suomen Ladun nettisivuilta haluamansa koulutuksen ja ilmoittautumissivulta vaihtoehdon latuyhdistyksen ilmaispaikka. Ilmoittautumislomakkeessa on kenttä, jossa pyydetään nimeämään henkilö, joka on vahvistanut ilmaispaikan käytön.

Koulutettava sitoutuu ohjaamaan sovitun määrän toimintaa yhdistyksessä, yhdistyksen määrittelemin käytännöin ja korvauksin. Suosittelemme kirjallista sopimusta. Yhdistys voi käyttää apuna sopimisessa valmista sopimuspohjaa.

L = Lastentoiminnan kurssit
A = Aikuisliikunnan kurssit
J = Järjestökoulutus
T = Tapahtumat

KURSSIT 2022

ELOKUU

L 20.8. Luonto toimintaympäristönä -koulutus, Kuopio
Innostavasta ja monipuolisesta koulutuksesta saat ideoita lapsiryhmien kanssa lähiluonnossa toimimiseen. Helposti toteutettavat vinkit voit ottaa heti käyttöön! Ilmoittaudu tästä

L 27.8. Tunteet hukassa -metsäseikkailukoulutus, Vaasa
Tunteet Hukassa -metsäseikkailu on luontoympäristöön viety tunnekasvatuksen toimintamalli. Osallistuminen edellyttää kasvatus- tai opetusalan tutkintoa. Ilmoittaudu tästä.

T  27.8.  Nuku yö ulkona

SYYSKUU

A 1.9.-30.11. Talviuinnin verkkokurssi 
Harrastajille suunnattu itsenäisesti opiskeltava verkkokurssi tarjoaa jäätävän hyvät eväät talviuinnin harrastamiseen, lajiohjaukseen ja tapahtumien järjestämiseen. Ilmoittaudu tästä.

A 3.9. Polkujuoksun ohjaajakurssi, Nurmijärvi
Ohjaajakurssilla opit ohjaamaan polkujuoksuryhmiä maastossa, opettamaan maastoon sopivaa juoksutekniikkaa, suunnittelemaan eri tasoisia reittejä ja tuntemaan polkujuoksuvarusteiden ominaisuuksia. Osallistuminen edellyttää polkujuoksun perustaitoja. Ilmoittaudu tästä.

L 3.9. Metsänuppuset ja -myttyset -teemakurssi, Lahti
Kurssilla löydetään alle 4-vuotiaille sopivat tavat retkeillä ja saadaan paljon käytännön ideoita sekä lauluja, leikkejä ja loruja pienten lasten luontokasvatukseen. Osallistuminen edellyttää Metsämörriohjaajan peruskurssin suorittamista. Ilmoittaudu tästä.

L 3.-4.9. Metsämörriohjaajan peruskurssi, Helsinki
Metsämörri vie lapset luontoon liikkumaan, leikkimään ja oppimaan. Metsämörriretket soveltuvat erinomaisesti yhdistysten lasten ja perheiden toimintaan sekä varhaiskasvatukseen. Kurssilta saat valmiudet lasten luontokasvatuksen toteuttamiseen, osaamisen retkien toteutukseen ja paljon leikki- ja tehtävävinkkejä. Ilmoittaudu tästä.

J 5.9. Vapaaehtoisjohtaja-verkkokoulutus
Koulutuksessa käsitellään vapaehtoisten ohjaamista ja tukemista. Aiheeseen tutustutaan eri näkökulmista ja tehdään käytännön harjoitustehtäviä. Koulutuksen tavoitteena on oman johtamisosaaminen vahvistaminen ja toiminnan kehittäminen koulutusmateriaalin ja oppimistehtävien avulla. Koulutus lisää valmiuksia suunnitella, johtaa ja kehittää oman yhdistyksen vapaaehtoistoimintaa sekä tarjoaa mahdollisuuden verkostoitumiseen muiden vapaaehtoisjohtajien kanssa. Koulutus on suunnattu erityisesti jäsenyhdistysten hallituksissa toimiville vapaaehtoisille. Yhdestä yhdistyksestä voi osallistua useampi osallistuja. Koulutus on osallistujille maksuton. Koulutus toteutuu täysin etänä. Kolmen etätapaamisen lisäksi osallistujat työskentelevät itsenäisesti verkossa. Tapaamiset 5.9., 26.9. ja 12.10. Ilmoittaudu tästä.

L 10.9. Luonto toimintaympäristönä -koulutus, Pori 
Ilmoittaudu tästä.

L 10.9. Muumien retkeilykoulun ohjaajakurssi, webinaari 
Käytännönläheiseltä kurssilta saat valmiudet retkeilytoiminnan järjestämiseen 3-10 -vuotiaille lapsille ja heidän perheilleen. Osallistuminen edellyttää kokemusta päiväretkeilystä. Ilmoittaudu tästä.

A 10.9. Geokätköilyn ohjaajakurssi, Helsinki
Kurssin jälkeen osaat pitää geokätköily tutuksi -iltoja lajista kiinnostuneille. Kurssi järjestetään yhteistyössä Geonautit ry:n kanssa. Ilmoittaudu tästä.

A 10.-11.9. Maastopyöräilyn alkeisohjaajakoulutus, Valkeakoski
Kurssi on tarkoitettu Suomen Ladun jäsenyhdistyksissä toimiville aktiivimaastopyöräilijöille. Kurssilla saa valmiudet ohjata ryhmiä vähintään matalan kynnyksen maastolenkeillä ja -retkillä. Osallistujilta edellytetään kohtuullisen hyviä maastoajotaitoja ja alueensa polkutuntemusta sekä sitoutumista oman yhdistyksen mtb-toimintaan. Ilmoittaudu tästä.

L 10.-11.9. Luonnossa kotonaan -peruskurssi, Helsinki
Luonnossa kotonaan -peruskurssilla syvennytään LK-toimintaan käytännönläheisesti ja omia kokemuksia jakaen. Osallistuminen edellyttää kasvatus- tai opetusalan tutkintoa. Ilmoittaudu tästä.

J 12.9. Yhdistysvaikuttaja -verkkokoulutus
Oletko mukana yhdistystoiminnassa? Haluaisitko vahvistaa vaikuttamistyön osaamistasi? Tule mukaan yhdessä hoksaamaan, oppimaan ja kehittymään yhdistysvaikuttajana. Koulutus sisältää viisi webinaaritapaamista, järjestöesimerkkejä ja tietoiskuja videotallenteina, itsenäisiä oppimistehtäviä ja vertaissparrausta, keskusteluja ja verkostoitumista muiden osallistujien kanssa. Webinaaritapaamiset: 12.9., 19.9., 26.9., 3.10. ja 10.10. Yhdistysvaikuttaja-koulutus on osa Opintokeskus Siviksen yhteiskehittämiseen pohjautuvaa Unelmien koulutus -prosessia. Koulutuksen pääkouluttajat tulevat Mannerheimin Lastensuojeluliitosta. Ilmoittaudu tästä.

L 17.-18.9. Metsämörriohjaajan peruskurssi, Rovaniemi
Ilmoittaudu tästä.

L 24.9. Tunteet hukassa -metsäseikkailukoulutus, Mikkeli
Ilmoittaudu tästä.

L 24.-25.9. Metsämörriohjaajan peruskurssi, Kaarina
Ilmoittaudu tästä.

L 29.9. Luonto toimintaympäristönä -koulutus, webinaari 
Ilmoittaudu tästä.

LOKAKUU

A 1.10. Rakastu retkeilyyn -ohjaajakurssi, Helsinki
Ilmoittaudu tästä.

L 1.10. Metsämörri esiopetuksessa -teemakurssi, Kuopio
Kurssilta saat osaamista esiopetuksen toteuttamiseen luonnossa ja ideoita Metsämörrin liittämisestä esiopetukseen. Uudistettu kurssimateriaali sisältää mm. 50 säänkestävää tehtäväkorttia. Osallistuminen edellyttää Metsämörriohjaajan peruskurssin suorittamista. Ilmoittaudu tästä.

L 2.10. Metsänuppuset ja -myttyset -teemakurssi, Kuopio
Ilmoittaudu tästä.

L  8.-9.10.  Luonnossa kotonaan -peruskurssi, Joensuu
Ilmoittaudu tästä.

A 15.10. Metsämieli-vertaisvetäjäkoulutus, Mikkeli
Metsämieli-menetelmä yhdistää luonnossa liikkumisen ja helpot mielentaitojen harjoitukset, jotka auttavat rentoutumaan, rauhoittumaan ja virkistäytymään luonnossa liikkuessa. Suomen Ladun Metsämieli -vertaisvetäjäkoulutus on suunnattu vain jäsenyhdistysten nykyisille ja tuleville ohjaajille. Koulutuksesta saat valmiudet toteuttaa helppoja mielentaitojen harjoituksia luonnossa. Ilmoittaudu tästä.

L 15.10. Luonto toimintaympäristönä -koulutus, Kemi 
Ilmoittaudu tästä.

L  22.10. Metsänuppuset ja -myttyset -teemakurssi, Seinäjoki
Ilmoittaudu tästä.

A 29.10. Luonto toimintaympäristönä -koulutus, webinaari 
Ilmoittaudu tästä.

30.10. Suomen Ladun syyskokous, Helsinki

MARRASKUU

L 19.11. Tunteet hukassa -metsäseikkailukoulutus, Jyväskylä
Ilmoittaudu tästä.

A 29.11. Luonto toimintaympäristönä -koulutus, webinaari 
Ilmoittaudu tästä.


ILMOITTAUTUMINEN KURSSEILLE

Lisätiedot:
koulutus@suomenlatu.fi
puh. 09 8567 7470

Toteutamme kursseja myös tilauskurssimuotoisina.
HUOM! Tilauskurssit Suomen Ladun jäsenyhdistyksille jäsenhintaan!

Ladataan...