Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Sinustako retkeilynohjaaja?

Sinustako retkeilynohjaaja?

ti 29. joulukuuta 2015 10.20.00

Suomen Latu tarjoaa jäsenyhdistyksille mahdollisuuden toteuttaa uuden sulanmaan lähiretkeilykurssin.

Onko yhdistyksessäsi tarvetta uusille retkeilynohjaajille? Suomen Latu tarjoaa jäsenyhdistyksille mahdollisuuden toteuttaa uusi sulanmaan lähiretkeilykurssi. Samalla kurssin aikana Suomen Latu kouluttaa 2–3 ohjaajaa, jotka voivat toteuttaa jatkossa kurssia yhdistyksen nimissä.

Tässä toimintamallissa yhdistetään kaikille tarkoitetun retkeilykurssin toteutus ja koulutustoiminta. Lähiretkeilykurssin sisältöä on testattu vuoden 2015 aikana ja talvella 2015–16 materiaalit viimeistellään.

Suomen Latu tarjoaa kurssille kouluttajan, joka on päävastuullinen ohjaaja kurssilla. Ohjaajakokelaat saavat kouluttajalta ennakkotehtäviä ja pääsevät myös ohjaamaan kurssin aikana erikseen sovittuja sisältöjä. Ohjaajakokelailla on oltava omaa retkeilykokemusta vähintään kolme vuotta, joka sisältyy useampia yön yli retkiä ja mielellään vähintään yhden pidemmän vaelluksen, esimerkiksi Lapissa.

Kurssi on tarkoitettu Suomen Ladun jäsenille ja kaikille muille, jotka haluavat oppia ja kehittää omia retkeilytaitojaan.

Kurssi kestää perjantai-illasta sunnuntai-iltapäivään, eli se on kahden yön retki. Sisältöinä ovat retkeilyyn liittyvät perustaidot, kuten retkeilyvarusteet, majoittuminen, tulen teko, retkisuunnistus, retkiruoka ja turvallisuus. Suomen Latu tarjoaa kurssille osallistuville lainaksi telttoja, rinkkoja ja keittimiä.

Jäsenyhdistyksen tehtävänä on ilmoittaa 2–3 ohjaajakokelasta kurssille, sopia kurssinpaikka ja -alue sekä markkinoida kurssia omalla paikkakunnallaan. Ohjaajakokelaiden koulutus on maksuton.

Suomen Latu tiedottaa kursseista valtakunnallisesti ja kerää ilmoittautumiset sekä kurssimaksut, joilla katetaan kouluttajapalkkio sekä muut kurssista aiheutuvat kulut.

Kurssin hinta tarkentuu vielä, mutta se tulee olemaan noin 80–100 €/hlö. Kurssin hinta sisältää lainavälineet, osan retkimuonasta, kurssin vetämisen ja johtamisen sekä kurssimateriaalin.

Tavoitteenamme on toteuttaa vuoden 2016 aikana yhteensä 10 kurssia. Kurssien valtakunnallinen markkinointi aloitetaan heti vuoden 2016 alussa.
Lähetä meille vapaamuotoinen hakemus ja kerro miksi juuri sinun yhdistyksen olisi hyvä saada lisää retkeilyohjaajia ja mitä hyötyä kurssista olisi teille.

Lähetä hakemus 31.12.2015 mennessä osoitteeseen juhani.lehto@suomenlatu.fi

 

Ladataan...