Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Savo-Karjalan latualueen hiihtoviikko Lapissa

Savo-Karjalan latualueen hiihtoviikko Lapissa

ma 29. huhtikuuta 2019 09.42.00

Savo-Karjalan latualue kokosi Lappiin yhteensä n. 250 hiihtäjää viidellä bussilla ja viiteen eri kohteeseen.

Nyt se on vihdoin takana, pitkään suunniteltu ja isolla työllä toteutettu latualueen voimainponnistus; yhteinen hiihtoviikko Lapin tuntureille. Lähtijöitä oli Ristiinasta, Mikkelistä, Varkaudesta, Kuopiosta, Siilinjärveltä, Joensuusta, Juankoskelta, Iisalmesta sekä Kajaanista.

Suunnittelutyö alkoi n. kaksi vuotta sitten ja kaikki meni suunnitellusti, pieniä kommelluksia lukuunottamatta läpi. Viiden linja-auton kolonna kokoontui 30.3. Iisalmessa Marjahaan ABC:lle ja siinä ”sekoitettiin pakka” eli ihmiset vaihtoivat eri kohteisiin meneviin busseihin. Kilpisjärvelle meni 48 henkeä, Ylläkselle 53 henkilöä, Muonioon Särkijärven majoille 48 henkeä, Saariselälle kahteen hotelliin yhteensä 100 henkeä ja Kiilopäälle 6 henkeä.

Lähdettäessä matkaan, toivotin kaikille liikunnallista lomaa, ja että tullaan levänneenä sekä 5 kg laihtuneena takaisin. Tuo viimeinen toivotus ei kyllä tainnut toteutua, sillä jokaisessa kohteessa olivat ruoat olleet niin hyviä, että laihtumisesta ei voinut edes puhua. Hiihtokilometrejä kertyi varmasti yhteensä n. 50 000 km, sillä yli 200 km hiihtäjiä löytyi joukostamme melko runsaasti. Liikutimme siis Savo-Karjalan väkeä todellä hyvin ja terveellisesti.

Saariselän, Kiilopään, Kilpisjärven, Ylläksen, Muonion sekä Pallaksen tunturit ja maisemat tulivat monille hyvinkin tutuiksi ja niin rakkaiksi, että ensi vuonna monet haluavat tulla takaisin. Kiinnostus on herännyt myös uusissa latuihmisissä, jotka tällä kertaa eivät mahtuneet mukaan. Joten samalla aloitimmekin ensi vuoden retken suunnittelutyön. Mikkelin Latu lupautui ottamaan vetovastuun ensi vuoden retkestä. Olemme varaamassa paikkoja siten, että ensi vuonna liikutamme samoilla keväthangilla n. 300 ihmistä.

Joensuun Latu kiittää kaikkia mukana olleita latuyhdistyksiä tästä isosta ponnistuksesta. Ilman teidän apuanne ei tällaista matkaa olisi voinut järjestää. Kiitokset myös mukana olleille linja-autoyhtiöille ja Lapin majoituspaikoille hyvästä ja monipuolisesta palvelusta.

Hannu Melin
Joensuun Latu

Ladataan...