Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Saimaan Latu voitti verottajan

Saimaan Latu voitti verottajan

to 14. tammikuuta 2016 15.50.00

Yhdistyksen latukahvilasta saatava tuotto ei ole veronalaista tuloa, linjasi Korkein hallinto-oikeus 10.12. antamassaan päätöksessään.

Päätöksen taustalla on Saimaan Latu ry:n pitkä oikeuskamppailu verottajaa vastaan.

Saimaan Latu pitää pienimuotoista kahvilaa Karhusjärven hiihtomajallaan. Maja on auki hiihtokauden aikana lähinnä viikonloppuisin kaikille hiihtäjille. Kahvilaa pyörittävät Saimaan Ladun vapaaehtoiset.

Vuonna 2011 majan tuotto oli hieman yli 6 000 euroa ja kulut hieman alle 6 000 euroa. Suurin osa tuotosta, 5 300 euroa, meni kiinteistön ylläpitoon. Saimaan Latu saikin vuonna 2013 verottajalta tuhannen euron jälkiveron Karhusjärven hiihtomajan tuotoista, koska verottajan mielestä kyse oli elinkeinotoiminnasta.

Aluksi Saimaan Latu ry valitti asiasta verotuksen oikaisulautakuntaan, joka hylkäsi valituksen. Seuraavaksi yhdistys vei asian Itä-Suomen hallinto-oikeuteen, joka sekin hylkäsi valituksen. Lopulta yhdistys haki valituslupaa Korkeimpaan hallinto-oikeuteen, joka hyväksyi valituksen ja kumosi edellisten päätökset.

KHO:n päätös tarkoittaa sitä, että Saimaan Latu voi jatkaa kahvilan pitoa Karhusjärven majalla ilman pelkoa veroseuraamuksista.

KHO:n ratkaisu on Saimaan Ladun lisäksi erittäin merkittävä myös monille muille talkootyötä tekevälle seuroille ja yhdistyksille.

Saimaan Latu ry on Suomen Ladun jäsenyhdistys, joka liikuttaa monipuolisesti Lappeenrannassa. Saimaan Ladussa on vajaat 2 000 jäsentä. www.saimaanlatu.fi

Ladataan...