Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Pyöräilyn vallankumous jatkuu!

Pyöräilyn vallankumous jatkuu!

ti 24. huhtikuuta 2018 09.59.00

Suomen Ladun Maastopyöräily tutuksi -kiertue starttaa jo kolmannen kerran.

Maastopyöräily murtaa rajoja – se on elämäntapa, joka vetää mukaansa. Maastopyöräily on nuorten ja nuorekkaiden tapa kokea uusia elämyksiä. Se on ympäristön ja luonnon ehdoilla tapahtuvaa liikkumista. Maastopyörällä koet elämää suurempia seikkailuja, olet vapaa liikkumaan ja voit itse valita tiesi – ja ennen kaikkea pääset poluille.

Pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen, ei edes maastopyörää. Oheinen teksti on suora lainaus Suomen Ladun esitteestä vuodelta 1992. Tuo kaikki on aivan yhtä totta edelleenkin, nyt 26 vuoden jälkeen!

Maastopyöräkiertue on täällä taas

Haluamme edelleen tarjota uusia elämyksiä, suuria seikkailija ja mukaansatempaavaa elämäntapaa maastopyöräilyn parissa. Lajia tehdään tutuksi uusille ihmisille Suomen Ladun Maastopyöräily tutuksi -kiertueella nyt jo kolmatta kesää. Maastopyöräily tutuksi - eli lyhyemmin Cube-kiertue starttaa 25.4. ja kiertää syksyyn mennessä 15 eri paikkakunnalla ympäri maan. Kiertueella opetellaan lajin alkeita, tehdään ajoharjoituksia pyörään totutelleen ja illan lopuksi pyöräillään yhdessä lenkki helpoilla metsäpoluilla. Suomen Ladun yhteistyökumppani Rtech tarjoaa osallistujien käytettäväksi valikoiman Cuben maasto- ja läskipyöriä, joten maastopyöräilyä pääsee maistelemaan ilman omaa pyörääkin. Myös omalla pyörällä voi osallistua, jos kaipaa perusoppeja ennen maastoon polkaisua. Tapahtumiin ilmoittautuminen tapahtuu paikallisen jäsenyhdistyksen kautta.

Cube-kiertue poikkeaa tänä kesänä myös Kiilopäällä. Ellei maastopyöräkiertue käy omalla seudullasi, on hyvä syy lähteä heinäkuussa Kiilopäälle. Maastopyöräilykausi huipentuu syksyllä Kiilopään Polkuajo -tapahtumaan 8.9., varaa päivä kalenteriisi jo nyt!

Katso täältä Maastopyöräily tutuksi -kiertueen aikataulu

Maastopyöräilyn lajikokeiluja yhdistyksissä

Cube-kiertueen lisäksi muutama yhdistys järjestää vastaavan alkeiskurssityyppisen lajiesittelyn ja Cube-pyörien kokeilun yhdistyksen omatoimisena tapahtumana. Näihin tapahtumiin Suomen Latu toimittaa pyörät lainaksi. Paikallisten lajikokeilujen aikataulut tarkentuvat kevään aikana ja lisätietoa saa suoraan ko. Suomen Ladun jäsenyhdistyksistä.

Sidosryhmäajeluilla vaikuttamaan!

Vie päättäjiä ja muita ulkoilun ydinhenkilöitä poluille pyöräilemään ja järjestä heille ohjattua lajikokeilua. Yhdistykset voivat vaikuttaa maastopyöräilyn olosuhteisiin esimerkiksi merkittyjen reittien saamiseksi ”lobbaamalla”. Kunnan päättäjät, liikuntatoimi, reittien ylläpitäjät, maanomistajat ja toimittajat ovat tällaisia sidosryhmiä, joille lajia kannattaa esitellä viemällä. Omakohtainen kokemus maastopyöräilystä sekä tutustuminen polkuihin ja reitteihin avaa päättäjien silmiä ja auttaa heitä oivaltamaan, mistä maastopyöräilyssä oikeasti on kyse. Sidosryhmäajojen jälkeen lajin liikuntapaikkatarpeita, esimerkiksi reittihankkeita, on helpompi esitellä ja viedä eteenpäin. Kysy mahdollisuutta lainata Suomen Ladun pyöriä sidosryhmäajelulle.

Ladataan...