Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Pogostan Hiihto palkittiin vuoden Maastohiihdättäjäksi Suomen Ladun kevätkokouksessa

Pogostan Hiihto palkittiin vuoden Maastohiihdättäjäksi Suomen Ladun kevätkokouksessa

ma 24. huhtikuuta 2017 09.40.00

Samassa yhteydessä palkittiin myös Vuoden vetäjä sekä Lasten ja nuorten toiminnan edistäjä.

Suomen Latu on valinnut Pohjois-Karjalan Ilomantsissa järjestettävän Pogostan Hiihdon vuoden 2016 Maastohiihdättäjäksi. Tunnustus luovutettiin Helsingissä, Suomen Ladun kevätkokouksessa lauantaina 22.4.

Vuodesta 1977 lähtien järjestetty Pogostan Hiihto juhli 40-vuotista taivaltaan maaliskuussa. Tapahtuman takana on jo yli 4 miljoonaa kilometriä ja lähes 70 000 osallistujaa. 

Perinteikäs massahiihto uudistui tänä vuonna. Yksi uudistuksista oli 12–17-vuotiaille suunnattu kutsukampanja, jonka avulla 47 nuorta pääsi hiihtämään ilmaiseksi. 

"Suomen Ladun tavoitteena on, että jokainen löytäisi itselleen sopivan tavan ulkoilla ja nauttia luonnosta. Pogostan Hiihto onnistui kasvattamaan osallistujamääräänsä 70 prosentilla edellisvuoteen verrattuna. Tapahtuman uudistukset rohkaisivat myös vähemmän hiihtäneitä ladulle", Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson kiitti voittajaa. 

Pogostan Hiihto järjestetään seuraavan kerran 17.-18.3.2018. Lisätietoja tapahtumasta osoitteesta pogostanhiihto.fi.

Kevätkokouksen yhteydessä palkittiin myös Vuoden Vetäjä. Tänä vuonna palkinto meni Lappeenrantaan, jossa Henri Kekkonen on omalla esimerkkillään kehittänyt Saimaan Latu ry:ssä perheliikuntaa. Kekkonen toimii yhdistyksessään lapsi- ja nuorisojaoston vetäjänä sekä jäsensihteerinä.

Lasten ja nuortentoiminnan edistäjänä palkitiin Joensuun Latu, joka on toteuttanut Muumien hiihtokoulua pitkäjänteisesti ja laadukkaasti jo vuosikymmenten ajan.

"Joensuun Ladulla on osaamista myös pienempien lasten hiihtokoulujen toteutuksesta ja hiihtomaiden suunnittelusta, joten paikkakunnan lapsiperheillä on ollut upeat mahdollisuudet tutustua hiihdon maailmaan", Suomen Ladun koulutuspäällikkö Nina Räike sanoo. 

Joensuun Latu on osallistunut toimintaan myös valtakunnallisesti kehittämällä Muumien hiihtokoulua järjestön työryhmissä. 

Tilaisuudessa jaettiin myös useita opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämiä ansiomitaleja ja -ristejä. Ansiomitalin saivat Petri EskolaPekka KinnunenMauri LindbergMaarit MarttilaJorma MäkinenMatti NiemeläMatti Pohjamo ja Juhani Siiskonen. Ansioristin saivat Seija HakalaHelena Jäntti ja Seppo Tiihonen. Ansiomitalin kullatuin ristein saivat Keijo West ja Henri Kekkonen.

Kuvateksti: Ilomantsin urheilijat ry:n Raija Tahvanainen ja Heikki Hamunen vastaanottivat Vuoden Maastohiihdättäjä -palkinnon.

 

Ladataan...