Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Perinteinen luontopolkujen vieraskirja muuttui sähköiseksi

Perinteinen luontopolkujen vieraskirja muuttui sähköiseksi

ma 15. toukokuuta 2017 10.05.00

Vaasan Ladussa on toukokuun alussa otettu käyttöön digitaalinen vieraskirja.

Vaasalainen Kari Rapo kyllästyi siihen, kun hänen suosikkiluontopolullaan Pilvilammella vieraskirjat olivat kostuneita ja muutenkin säästä kärsineitä. Merkintöjen teko ei aina siis onnistunut. Luontopoluilla kävijöiden tärkeitäkin merkintöjä, huomioita ja puutteita jäi vain kävijän tietoon. Uudella järjestelmällä näitä ongelmia ei enää ole. Sähköinen vieraskirja toteutettiin opinnäytetyönä vaasalaisessa ammattikorkeakoulussa.

Ideana sähköisessä vieraskirjassa on se, että luontopolun varrella, sopivissa pysähdyspaikoissa on puinen laatta, jossa on QR-koodi ja nettilinkki. Koodin voi lukea matkapuhelimeen ladatulla sovelluksella tai sitten mennä linkillä suoraan vieraskirjaan.

Koodi toimii ikään kuin avaimena kirjaan ja avautuvalle lomakkeelle voi kirjata oman nimensä ja kommenttinsa. Päivämäärä ja kellonaika päivittyvät viestiin automattisesti. Omaa puumerkkiään ei tarvitse laittaa julkisesti näkyviin ja oman viestin julkisuus kysytään aina kun vieraskirjaan kirjaudutaan.

Kari Rapo ei ole nähnyt vastaavaa vieraskirjaa muualla ja arvelee, että sovellukseen saattaisi löytyä kiinnostusta laajemmaltikin. Vaasan Pilvilammen alueelle koodeja on sijoitettu kaikkiaan kuuteen eri paikkaan.

Vieraskirja on tarkoitettu kaikille Pilvilammen alueen reittiä käyttäville ulkoilijoille.

Arja Nukala

Kuvassa puheenjohtaja Pekka Uusi-Hakala opettelee käyttämään digitaalista vieraskirjaa Aurinkolaavulla.

Ladataan...