Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Anniina Iivarinen ja Marianne Holmberg. Yhteydenotot ja palautteet:

Opetus- ja kulttuuriministeriön vuotuiset liikunnan ja urheilun ansioristit ja -mitalit on myönnetty

ke 3. maaliskuuta 2021 09.30.00

Suomen Ladun jäsenyhdistysten aktiiveille mitaleja ansioista liikuntakulttuurin ja urheilun parissa.

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko on myöntänyt yhteensä 298 ansioristiä ja -mitalia liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille. Kultaisia ansioristejä myönnettiin 24, ansioristejä 95, ansiomitaleja kullatuin ristein 66 ja ansiomitaleja 113 kappaletta.

Vuosittaiset ansiomerkit myönnetään suomalaisen liikunnan ja kulttuurin parissa ansioituneille henkilöille liittojen ja seurojen ehdotusten perusteella. Ansiomerkkejä on neljä: ansioristi kultaisena, ansioristi, ansiomitali kullatuin ristein sekä ansiomitali. Käytäntönä on, että ansiomerkit myönnetään Ivar Wilskmanin syntymäpäivänä, 26. päivänä helmikuuta.

Suomen Ladun jäsenyhdistysten aktiiveille mitaleja myönnettiin seuraavasti:

Ansioristi
Korhonen Anja, Juankosken Kuntoilijat ry
Laaksonen Heikki, Järvenpään Latu ry
Rosenqvist Tarja, Tornion Latu ja Polku ry
Yli-Antola Seppo, Tuusulan Latu ja Pyörä ry

Ansiomitali kullattuna
Oikarainen Aila, Ounasvaaran Latu ry
Riikonen Tiina, Tiirismaan Latu ry

Ansiomitali
Tauno Mattila, Huovinretki ry
Riitta Miettinen, Juankosken Kuntoilijat ry
Timo Pasanen, Nurmijärven Latu ja Polku ry
Eija Paturi, Janakkalan Latu ry
Kaija Roivainen, Härmänmaan Latu ry
Matti Salo, Järvenpään Latu ry
Auli Saloranta, Järvenpään Latu ry
Pertti Tiuttu, Huittisten Latu ja Polku ry
Juhani Viholainen, Vakka-Suomen Latu ry
Kari Yrjänäinen, Pieksän Latu ry

Suomen Latu onnittelee kaikkia palkittuja lämpimästi!