Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Onhan Yhdistyspolku jo käytössänne?

Onhan Yhdistyspolku jo käytössänne?

to 16. maaliskuuta 2023 09.33.00

Jäsenrekisterin lisäksi Yhdistyspolku tarjoaa paljon erilaisia toimintoja. Yhdistyksen jäsenmaksujen tilitystiedot näkyvät Yhdistyspolussa. Seuraava tilitys on tulossa huhtikuussa. Myös tapahtumahallinta ja uutiskirjetoiminto ovat jo käytettävissä.

Jäsenmaksuosuuksien tilitysraportit

Jäsenmaksujen tilityksiä on vuoden aikana viisi: helmikuussa, huhtikuussa, kesäkuussa, lokakuussa ja joulukuussa. Tilitysraportit löydät Yhdistyspolun valikon kautta Oma etusivu - Raportit, raporttinäkymässä kansio Yhdistykset. Raportilta yhdistys näkee jäsenlajikohtaisen erittelyn maksetuista jäsenyyksistä, maksuista kertyneestä kokonaissummasta, Suomen Ladun osuudesta sekä yhdistyksen osuudesta. Tilitysraporttia voi katsella Yhdistyspolun näkymässä tai ladata Excel-tiedostona. 

Tapahtumakutsu- ja ilmoittautumistoiminnot sekä lisäkäyttäjätunnukset 

Voit julkaista Yhdistyspolusta tapahtumia Suomen Ladun tapahtumakalenteriin. Tapahtumat näkyvät myös Jäsenpolussa. Tapahtumat voivat olla avoimia tai ilmoittautumisen vaativia. Ilmoittautumiset näkyvät Yhdistyspolussa, jolloin näet ilmoittautuneiden jäsentiedot ja voit viestiä heille. Tapahtumia voi lisätä Suomen Ladun tapahtumakalenteriin myös suoraan, mutta silloin ilmoittautumistoiminnot eivät ole käytössä.

Yhdistykset voivat hakea tapahtuma- ja viestintäomaisuuksia varten lisää käyttäjätunnuksia toimihenkilöille, jotka viestivät jäsenistölle tai järjestävät ilmoittautumisen vaativaa toimintaa. Hae käyttäjätunnuksia vain, jos niille on todellinen tarve. Jokainen tunnus aiheuttaa Suomen Ladulle lisäkustannuksia, joten emme halua hankkia käyttäjätunnuksia varastoon. Puheenjohtajille lähetetään viikolla 12 erillisessä viestissä ohjeet tunnusten hakemiseen.

Ohjevideolla esitellään vaihe vaiheelta tapahtuman luominen ja eri vaihtoehtojen vaikutus jäsenelle näkyvään ilmoitukseen. Täytettävät tiedot ovat pääosin samat tutut kuin Suomen Ladun tapahtumakalenterissa. Huomaathan kuitenkin, että tapahtumalle on syötettävä tähdellä merkittyjen perustietojen lisäksi sekä tapahtuman alkamis- ja päättymisaika että ilmoittautumisen alkamis- ja päättymisaika. Järjestävä yhdistys on hyvä valita, sillä se vaikuttaa tapahtuman näkyvyyteen niin kalenterissa kuin Jäsenpolussakin. Tapahtuman tyypin valinta ratkaisee, onko tapahtuma avoin vai ilmoittautumisen vaativa.

Myös maksullisten tapahtumien järjestäminen ja verkkomaksujen vastaanottaminen on mahdollista. Se edellyttää, että yhdistys ottaa Suomen Ladun ja Paytrailin välisen sopimuksen mukaisen Paytrail-alikauppiastunnuksen käyttöön. Yhdistyksen kannalta se toimii kuten tavallinen Paytrail-tunnus, hallitsette sitä itse ja rahat siirtyvät suoraan yhdistyksenne tilille. SopimussuhdePaytrailin kanssa syntyy ja palvelu avautuu vasta, kun olette syöttäneet Paytrailin palveluun vaaditut tiedot ja allekirjoittaneet sopimuksen. Lisätietoja maksullisten tapahtumien käyttöönotosta saa Suomen Ladun toimistolta.

Vuoden 2023 aikana käyttöönotettavat tai kehitettävät ominaisuudet

Yhdistyspolusta löytyy uusi ohjaajarekisteri, jota kehitetään eteenpäin yhdistysten ja Suomen Ladun toimiston toiveiden perusteella

Jäsenet ovat jo marraskuusta alkaen voineet kirjata ohjaajakiinnostuksiaan Jäsenpolussa. Ohjaaja- ja vapaaehtoistiedot löytyvät henkilökorttien välilehdiltä sekä suodattimilla, esimerkkinä henkilöiden kohdalla valikossa oleva suodatin "73 Yhdistyksessä ohjaamisesta kiinnostuneet". Ohjaajuustietojen ja -toimintojen videoesittely https://www.youtube.com/watch?v=yVS6TzSv2Bw. Otamme tästä mielellämme yhdistyksiltä palautetta ja ideoita.

Tila- ja välinevarausjärjestelmä suunnitteilla

Jotkut jäsenyhdistyksemme käyttävät tilojensa ja vuokrattavien varusteidensa vuokraamiseen erillistä varausjärjestelmää. Tässä vaiheessa kaipaisimmekin yhdistyksiltä tietoa, mitä varausjärjestelmää käytätte ja millaisia kokemuksenne ovat. Tiedot auttavat kilpailutuksessa  ja ylipäänsä sopivan lähestymistavan valinnassa. Lähdemmekö hakemaan yleispätevää valmisratkaisua kaikille, vai toisessa ääripäässä vain jäsentietojen hyödyntämismahdollisuutta? Vain sellaista kannattaa teettää ja tilata, jolle olisi myös käyttöä yhdistyksissä.

Tekninen rajapinta Yhdistyspolkuun

Yhdistyspolussa on tekninen rajapinta eli REST-API, jonka kautta ulkoiset järjestelmät voivat lukea ja kirjoittaa Yhdistyspolusta periaatteessa minkä tahansa tietokentän sisältämää tietoa. Rajapinta avataan ja oikeudet määritellään tapauskohtaisesti. Tällä hetkellä Suomen Latu vastaa rajapinnan avaamiseen liittyvästä työstä ja kustannuksista sekä tukee yhdistyksiä käyttöönotossa. Yhdistys vastaa itse oman osuutensa toteuttamisesta ja kustannuksista.

Ohjeita ja ohjevideoita

Yhdistyspolun käyttöohjeet

Tapahtumailmoittautuminen 

Osoitetarrat 

Uutiskirjetoiminnot 

Suodattimet 

Jäsenmaksut 

Perusteet 


 

Ladataan...