Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Oma muki mukaan -yhteiskuntasitoumus kannustaa kestomukien käyttöön jäsenyhdistysten tapahtumissa

Oma muki mukaan -yhteiskuntasitoumus kannustaa kestomukien käyttöön jäsenyhdistysten tapahtumissa

pe syysk. 22 13:30:00 2023

Suomen Ladun vuoden 2023  yhteiskuntasitoumus toteuttaa Suomen Ladun ilmasto- ja ympäristösuunnitelmaa, joka hyväksyttiin vuonna 2021. Kannustamme jäsenyhdistyksiämme sitoutumaan käytäntöön, että tapahtumissa, joissa on yhdistyksen tarjoilua, osallistuja ohjataan ottamaan oma kestomuki mukaan.

Yhteiskuntasitoumuksen tavoitteena on saada vähintään 30 yhdistystä vuoden 2023 aikana mukaan viestimään, toteuttamaan ja  raportoimaan sitoutumisestaan.

Vuoden 2023 yhteiskuntasitoumuksella halutaan konkretisoida tapahtumien osallistujille miten pienilläkin teoilla on merkitystä maapallon elinkelpoisuuden säilymiseen. Näin edistetään kestävien elämäntapojen valintaa ja omaksumista. Konkreettisina tavoitteina sitoumuksella on vähentää tarpeetonta kuluttamista, kertakäyttöastioiden käyttöä ja jätteiden määrää Suomen Ladun jäsenyhdistysten toiminnassa. 

Suomen Ladun jäsenyhdistysten toiminta on konkreettista ulkoilun edistämistä, jossa kohdataan paljon ihmisiä. Kestävien toimintatapojen omaksumisessa on hyvä edetä askel kerrallaan, jotta mahdollisimman monet yhdistykset lähtisivät mukaan. Sitoumuksen toteuttaminen voi tuoda yhdistyksille myös säästöjä vähentyneenä jätteiden ja kertakäyttöastioiden määränä.

Yhteiskuntasitoumukseen pääsee tutustumaan tästä.

Tietoa Suomen Ladun vastuullisuudesta löytyy täältä.

Ladataan...