Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Nuku yö ulkona 8.9.2018

Nuku yö ulkona 8.9.2018

ke 25. huhtikuuta 2018 14.50.00

Ilmoittautuminen tapahtuman järjestäjäksi ja materiaalin tilausohje.

Suomen Ladun juhlavuosi etenee hyvää vauhtia. Yksi juhlavuoden isoista tapahtumista, Nuku yö ulkona, toteutetaan 8.9. Tähän on nyt aika lailla tasan neljä kuukautta aikaa. Suomen Latu toivoo, että mahdollisimman moni, ehkä jopa 80 yhdistystä, järjestäisi isomman tai pienemmän tapahtuman tuona viikonloppuna.

Samalla tulemme tekemään ison viestintäkampanjan, jolla pyritään houkuttelemaan mahdollisimman moni suomalainen yöksi ulos tuona syksyisenä viikonloppuna. Katsotaan saammeko yhdessä jälleen kymmeniä tuhansia ihmisiä innostumaan retkeilystä.

Pääviesti Nuku yö ulkona -kampanjassa

Suomen Latu haastaa yhdistystensä ja kumppaneidensa kanssa 8.9.2018 suomalaiset nukkumaan yönsä ulkona. Majoitteena voi olla teltta, tarppi, laavu tai vaikka kuusen alus. Tärkeintä on nauttia luonnosta ja jokamiehenoikeuksien suomasta mahdollisuudesta yöpyä ulkona. Yönsä voi viettää kansallispuistossa, retkeilyalueilla tai vaikka takapihalla.

Ilmoittautuminen tapahtuman järjestäjäksi ja materiaalin tilausohje

Suomen Latu kannustaa yhdistyksiä järjestämään runsaasti erilaisia paikallisia tapahtumia ympäri maata ja haastamaan kaikki nauttimaan syksyisestä luonnosta.

Tänä vuonna yhdistykset voivat järjestää oman tapahtuman, johon rakentavat oman sisällön ja ohjelman tai voivat yksin tai yhdessä toisten yhdistysten kanssa hakea isomman Metsähotelli-tyyppisen tapahtuman järjestämistä, jolloin järjestäjä saa enemmän tukea tapahtuman järjestämistä varten.

Kaikki mukana olevat saavat ohjeita ja ideoita tapahtuman sisältöön, joita voivat halutessaan hyödyntää.

Isomman Metsähotelli-tapahtuman yleisohjeet

 • Toteutetaan 6–12 alueellista isompaa tapahtumaa. Tapahtumat valitaan hakemusten perusteella.
 • Tapahtumat tulisi olla kaikille avoimia Metsähotelleja, jotka on toteutettu hieman pienemällä mittakaavalla kuin edellisenä vuonna, tavoitteena on n. 100–200 osallistujaa/tapahtuma
 • Yhdistykset hakevat tapahtumaa 31.5. mennessä alla olevan linkin kautta. Sama linkki käy sekä oman tapahtuman ilmoittamiseen, että isomman tapahtuman hakemiseen
 • Latu tukee näitä tapahtumia lainaamalla majoitteita; 10 riippumattoa ja 2–3 telttaa, lisäksi isompia tapahtumia tuetaan myös taloudellisesti ja viestinnällisesti. Tämä tarkentuu hakemusten yhteydessä ja riippuu siitä kuinka isoa tapahtumaa yhdistys on järjestämässä.

Oman paikallisen tapahtuman yleisohjeet

 • Yhdistykset toteuttavat omia paikallisia tapahtumia resurssiensa mukaan.
  • Yhdistykset ilmoittavat tapahtuman 31.5. mennessä alla olevan linkin kautta. Ilmoittamalla saa myös kaikille tulevan materiaalipaketin. Materiaalipaketti sisältää kirjalliset ohjeet sekä jakomateriaalia tapahtumiin.
  • Latu tukee tapahtumia laatimalla sisältöohjeita tapahtumien toteutuksen tueksi seuraavilla teemoilla
   • Nuku yö ulkona laavulla
    Perheiden Nuku yö ulkona
    Latumajan Nuku yö ulkona

Jos haluatte tapahtumaanne esim. jäsenhankintamateriaalia, se tilataan Suomen Ladun verkkokaupasta. Jotta materiaali on maksutonta, yhdistyksen toimijan pitää luoda tunnus kauppaan.

Ilmoita oma tapahtumasi!

Ilmoita yhdistyksesi Nuku yö ulkona-tapahtumapäivään oheisen linkin kautta 31.5. mennessä. Ilmoittaudu tästä!

Ilmoittautumisen jälkeen laittakaa tapahtumanne Yhdistyspalvelujen kautta Suomen Ladun tapahtumakalenteriin.

Juhani Lehto ja Hanna Laakso

Kuva: Jesse Väänänen

Ladataan...