Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Näin teet yhdistyksellesi hyvän toimintasuunnitelman

Näin teet yhdistyksellesi hyvän toimintasuunnitelman

to lokak. 19 09:30:00 2023

Yhdistyksen hallitus valmistelee joka vuosi toimintasuunnitelman ja talousarvion. Olemme koonneet vinkkejä ja mallipohjia suunnittelun tueksi.

Hallituksen on hyvä aloittaa toiminnan suunnittelu hyvissä ajoin heti kesän jälkeen. Toimintasuunnitelman ja talousarvion luonnokset tehdään yhteistyössä koko hallituksen ja työryhmien/jaostojen kanssa. Hyviksi koettuja tapoja toiminnan suunnittelussa ovat yhteiset ideointipajat jäsenistön ja jaoston vetäjien kanssa. Myös jäsenillassa voi hyvin yhden kerran teemana olla tulevan toiminnan ideointi. Jäsenistön näkemyksiä voi tiedustella myös ennakkokyselyllä, joka voidaan toteuttaa Suomen Ladun valmiiseen jäsenkyselypohjaan yhteistyössä Suomen Ladun toimiston kanssa. 

Suomen Ladun jäsenyhdistykset voivat käyttää oheisia mallipohjia suunnittelun tukena. Toimintasuunnitelmapohjaa voi käyttää joko sellaisenaan tai muokattuna. Yhdistyksellä voi myös olla toimintaa, jota ei ole suunnitelmapohjassa ja tälläiset osa-alueet kannattaa lisätä näkymään suunnitelmaan. Suomen Ladun strategian avaintoimenpiteitä voi jäsenyhdistyksissä viedä toimintasuunnitelman tasolle konkreettisina toimenpiteinä.

Suomen Ladun kurssivalikoimasta yhdistys voi poimia omalle toiminnalleen tarpeellisimmat kokonaisuudet. Tapahtumakalenterin suunnittelussa voi lisäksi hyödyntää Suomen Ladun kalenteripohjaa sekä yhdistyksille suunnattua vuosikelloa.

Suomen Ladun painopistealueita ovat ulkoile, osallistu, vaikuta. Näiden teesien alle rakentuu myös yhdistysten toiminnan suunnittelu. 

Toimintasuunnitelman mallipohja 

HUOM! Tee tiedostoista kopio omalle koneellesi ja nimeä se uudelleen, niin pääset muokkaamaan niitä.

Ladataan...