Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Melontaohjaajaksi yhdistykseen?

Melontaohjaajaksi yhdistykseen?

ti 5. huhtikuuta 2016 11.47.00

Suomen melonta- ja soutuliitto tarjoaa monipuolista koulutusta ja materiaalia melontaohjaajille.


Melontaohjaajakurssi

Melontaohjaaja toimii vetäjänä seurojen ohjatuilla kuntolenkeillä, päiväretkillä ja kouluttajan apuna peruskursseilla.

Melonnan ohjaajakurssi on kehitetty ensisijaisesti tyypillisiä seuratoiminnan tarpeita ajatellen. Tyypillisesti melontaohjaaja toimii vetäjänä seurojen ohjatuilla kuntolenkeillä, ja päiväretkillä helpoissa olosuhteissa. Melontaohjaaja toimii myös kouluttajan apuna esim. peruskursseilla tai oppaan vaativammilla retkillä.

Melontaohjaajan koulutukseen ei kuulu jatkotason taitojen opettamista eikä ryhmän ohjaamista vaativissa olosuhteissa. Näitä taitoja opetetaan opas- ja kouluttajakoulutuksissa. Ohjaaja voi kuitenkin toimia harkintansa mukaan vastuullisena vetäjänä myös vaativimmissa tehtävissä, jos omat taidot sen sallivat.

Ohjaajakurssin sisältöä on viime vuosina päivitetty ja materiaalia uusittu. Ohjaajakurssi on käytännönläheinen, teoriakoulutusta on 4 tuntia ja käytännön harjoitusta 12 tuntia. Melontaohjaajakurssilla ei ole loppukoetta, kyseessä ei siis ole tutkinto. Kurssin läpäisee, jos täyttää ennakkovaatimukset ja suorittaa kaikki kurssiin liittyvät tehtävät ja harjoitukset.

Ohjaajakurssi järjestetään yleensä retkimuotoisena, jolloin painotus on retkimelonnassa. Kurssilla yövytään teltoissa maastossa, yleensä meren tai järven saaressa. Teoriaosuudet järjestetään yleisesti iltanuotion loisteessa. Myös muun tyyppiset kurssit ovat mahdollisia. Koskimelontapainotteisia kursseja on järjestetty, samoin avokanooteilla on ollut mahdollista suorittaa ohjaajakurssi. 

Lue lisää ohjaajakurssin sisällöstä ja osallistujan ennakkovaatimuksista.

Tilaa melonnan perus- ja ohjaajakurssin materiaalit

Opi melomaan
Melonnan peruskurssin oppimateriaali ”Opi melomaan” -opas uusittiin viime vuonna. Opi melomaan -oppaan päivitettyä versiota voi tilata toimistolta. Opi melomaan -opas on tehty jeattavaksi peruskurssien osallistujille kurssin oheismateriaaliksi. Oppaassa on perustiedot melontatekniikasta, melonnan historiasta Suomessa, melonnan eri harrastusmuodoista ja vesillä liikkumisesta - kaikkiaan 52 sivua. Hinta jäsenseuroille on 4,50 € / kpl, muille 6,50 € / kpl.

Opi ohjaamaan
Opi ohjaamaan -opas on tarkoitettu Melonta- ja soutuliiton ohjaajakurssien kurssimateriaaliksi, mutta opas sopii myös oppilaitosten ja yritysten kurssimateriaaliksi sekä seurojen sisäisen koulutuksen tukimateriaaliksi. Noin 100-sivuinen opas jakautuu kolmeen lukuun. Opeta oppimaan -osiossa käydään läpi erilaisia opetusmenetelmiä. Melonnan yleistietous -osio sisältää tiiviin perustietopaketin melonnasta ja melontaturvallisuus-osiossa käydään läpi mm. erilaiset pelastustekniikat.
Oppaan liitteistä löytyvät turvasuunnitelmapohjat ym. hyödylliset dokumentit. Opas sisältyy liiton järjestämien kurssien kurssimaksuun sekä liiton järjestelmään
rekisteröitävien kurssien rekisteröintimaksuun. Muut voivat tilata opasta liiton toimistolta 15 € kappalehintaan.

Melonta- ja soutuliitto
www.melontajasoutuliitto.fi 

Ladataan...