Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Maastopyöräily valloittaa latuyhdistyksiä

Maastopyöräily valloittaa latuyhdistyksiä

ti 21. maaliskuuta 2017 09.23.00

Maastopyöräily tutuksi -kiertue starttaa jälleen toukokuussa.

Kesän mittaan lajikursseja pidetään kautta maan Espoosta Sallaan ja Kontiolahdelta Kauhajoelle. Tule, kokeile ja innostu uudesta ulkoilulajista!

Maastopyöräily tutuksi -kiertueen järjestävät Suomen Latu ja paikalliset latuyhdistykset yhdessä. Kiertue starttaa toukokuun alussa pääkaupunkiseudulta ja kiertää kesän aikana 15 latuyhdistyksessä eri puolilla maata.

Maastopyöräily tutuksi on yhden illan mittainen ohjattu lajitutustuminen. Ohjelman kesto on n. 2½-3 tuntia ja ohjaajina toimivat Suomen Ladun koulutetut maastopyöräilynohjaajat. Tapahtuma on suunnattu ensisijaisesti uusille maastopyöräilystä kiinnostuneille aikuisille, joilla ei vielä ole omaa maastopyörää. Yhteistyökumppaninamme on tamperelainen maastopyöräilyn erikoisliike R-Tech, joten osallistujien käytettävissä on 12 laadukasta Cube-maastopyörää.

Kurssi-illan aluksi tutustutaan maastopyörien ominaisuuksiin, pyörän valintaan ja säätöihin. Pyöränkäsittelyä ja ajotekniikan perusteita harjoitellaan ensin tasamaalla. Ennen metsäpoluille lähtöä opetellaan vielä pyöränhallintaa ja tehdään erilaisia ajoharjoitteita, jotta pyöräilystä tulee sujuvaa. Harjoitusten jälkeen päästään itse asiaan eli maastoon ajamaan. Maastolenkki pyöräillään alueen helpohkoilla metsäpoluilla. Maastossa ohjaajat vielä opastavat pyöränhallintataitoja erilaissa maastonkohdissa. Illan aikana käydään läpi myös maastoajon varusteita, sääntöjä ja turvallisuusasioita.

Kenelle maastopyöräily sopii? Miten pääsen mukaan?

Maastopyöräily tutuksi -tapahtuma sopii normaalikuntoisille, tavalliset pyöräilytaidot omaaville aikuisille. Jokaiseen paikallistapahtumaan mahtuu 12 osallistujaa ja lisäksi muutamia osallistujia omilla pyörillä (yhteensä max 18 hlöä/tapahtuma). Ilmoittautumisohjeet, lisätiedot ja ennakko-ohjeet saat suoraan kiertueessa mukana olevilta latuyhdistyksiltä (ks. yhdistysten omat www-sivut ja facebook).

Peltsin kanssa Cube-pyöriä kokeilemaan!

Kokeile maastopyörää tai läskipyörää jo huhtikuussa, ennen kiertueen alkua! Pääset koeajamaan pyöriä Suomen Ladun kevätpäivien ja liittokokouksen yhteydessä 21.-22.4. Helsingin Rantapuistossa perjantai-iltana klo 18-20 ja lauantaina iltapäivällä. Mikko ”Peltsi” Peltola on perjantaina paikalla innostamassa latulaisia maastopyöräilyn riemuihin. 

Kiertueen maastopyörät ovat ajettavissa myös Nuku Yö Ulkona -tapahtumassa Hossan uudessa kansallispuistossa 17.6. Myös Nuuksion Nuku Yö Ulkona -tapahtumassa on muutamia läskipyöriä kokeiltavana.

Kiertuepyörät ovat kauden mittaan mukana muutamissa muissakin tapahtumissa, mm. messuilla ja reittiavajaisissa.

Cube-kiertueen taukojen aikana latuyhdistykset voivat lainata pyöriä omiin maastopyöräilytapahtumiinsa.

Lisätietoja:
maastopyöräily@suomenlatu.fi
tiina.riikonen@suomenlatu.fi
044 722 6308

Ladataan...