Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Luottokortin matkavakuutus turvaa ulkoilijan reissut

Luottokortin matkavakuutus turvaa ulkoilijan reissut

ti marrask. 21 11:49:00 2017

Onko sinun seuraava matkasi jo vakuutettu?

Suomalaiset ovat aina viihtyneet metsässä ja monen suomalaisen harrastuksiin kuuluvat lukuisat erilaiset ulkoiluharrastukset, kuten kalastus, melonta ja retkeily. Vaikka monelta löytyy ulkoilumahdollisuuksia kodin läheltä, joskus kokemusten perään lähdetään toiselle puolelle Suomea tai ulkomaille asti.

Jos matka suuntautuu hiemankin kauemmas kotoa, on hyvä tarkistaa oman matkavakuutuksen kattavuus ja voimassaolo. Moni ajattelee, että kotimaassa ei tarvitse matkavakuutusta. On kuitenkin hyvä huomioida, että matkavakuutus korvaa esimerkiksi järvessä uiskennelleen älypuhelimen ja antaa matkailijalle mahdollisuuden käyttää yksityisiä lääkäripalveluita sairauden tai vamman sattuessa. Lisäksi matkavakuutuksen omavastuumäärät ovat usein matalampia kuin kotivakuutuksen.

Vaihtoehtona vakuutusyhtiön matkavakuutus
Kun matkavakuutuksista puhutaan, monelle tulee mieleen vakuutusyhtiöiden tarjoamat yksittäiset ja jatkuvat matkavakuutukset. Jatkuva matkavakuutus on yleensä voimassa alle kolmen kuukauden mittaisilla matkoilla. Matkailija voi usein itse valita, haluaako matkavakuutuksen olevan voimassa myös kotimaassa. Jatkuva matkavakuutus on hyvä vaihtoehto, jos reissuja tulee useampi vuodessa. 

Harvoin matkustavalle edullisempi vaihtoehto voi olla yksittäisen matkavakuutuksen hankkiminen. Yksittäinen matkavakuutus on voimassa vain sen yhden kyseisen matkan ajan. Matkavakuutusten hinnoissa voi olla suuriakin eroja ja matkavakuutuksia kannattaa vertailla, jotta löytää itselleen edullisimman vaihtoehdon. 

Moni ei tiedä, että luottokorttikin voi tarjota matkavakuutuksen
Vaikka useamman suomalaisen lompakosta löytyy luottokortti, moni ei välttämättä tiedä, että luottokortti voi tarjota muitakin etuja kuin vain korottoman maksuajan ostoksille. Luottokorttiin voi kuulua esimerkiksi tuoteturvavakuutus, joka korvaa hajonneen tuotteen sekä matkavakuutuksen, joka parhaimmillaan kattaa myös mukana matkustavan puolison sekä lapset. 

Useimmissa luottokorteissa matkavakuutus astuu voimaan, kun matka on maksettu luottokortilla kokonaisuudessaan. Matkakuluja ovat esimerkiksi majoitusmaksut ja matkaliput tai auton polttoainekulut. Lisäksi monen luottokortin matkavakuutus kattaa kotimaan ja ulkomaan matkailun, mutta on hyvä huomioida, että joidenkin korttien matkavakuutus korvaa ainoastaan ulkomailla sattuneet vahingot.

Korvauksen hakeminen luottokortin matkavakuutuksesta on helppoa ja vakuutuksen omavastuu ja enimmäiskorvaukset ovat varsin kilpailukelpoiset vakuutusyhtiöiden matkavakuutusten kanssa.

Rahoitustuotteiden, kuten luottokorttien, vertailusivuston VertaaEnsin.fi on vertaillut luottokorttien matkavakuutuksia. Tutustu vertailuun tästä. Onko sinun seuraava matkasi jo vakuutettu?

Lähde: VertaaEnsin.fi

Ladataan...