Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Lounais-Suomen kuulumisia

Lounais-Suomen kuulumisia

ma 17. joulukuuta 2018 13.34.00

Joulunalustunnelmia ja nostoja tulevan vuoden toiminnasta.

Latualueellamme virittäydyttiin joulun aikaan ”kiven sisässä”. Vietimmehän alueen pikkujoulua mystisessä Louhenlinnassa, johon kynttilät, takkatuli, jyhkeät puurakenteet ja valtaisat kivenjärkäleet toivat oman osansa tunnelmaa. Kiitos Laitla Liikkuja järjestelyistä. Tähän pimeään vuodenaikaan tuo lämpöistä tunnelmaa joulu ja sen odotus. Joulunajan tapahtumia, puurojuhlia, konsertteja, tonttupolkuja ja metsäkirkkoja on latualueellamme mukavasti tarjolla. Kannattaa katsoa myös naapuriyhdistyksen tapahtumakalenteria. Sukulaisten luona kyläillessä voi vaikka samalla reissulla osallistua naapuriyhdistyksen kinkunsulatuskävelylle.

Vuosi 2018 lähenee loppuaan. Vuoteen on mahtunut paljon toimintaa ja mieleen painuneita hetkiä. Kulunut vuosi on ollut varsinkin säiden puolesta erikoinen. Talvella tuli välillä lunta ja välillä vettä, oli jäätä ja loskaa. Kesäkelit tuli aikaisin ja hellettä riitti pitkälle syksyyn. Onneksi ei ole huonoa säätä ulkoilla – on vain erilaisia tapoja suhtautua säähän.

Joulua odotellessa tahtomattaankin ajatus siirtyy jo tulevaan vuoteen. Muistakaa Suomen Ladun uudet palkitsemiset: vuoden vapaaehtoinen, vuoden nuori latulainen, vuoden ulkoilija ja vuoden innostaja sekä tietenkin vuoden jäsenyhdistys.

Tässä muutama nosto ensi vuoden toiminnasta:

  • Suomen Latu tarjoaa jäsenyhdistyksille ohjaajakursseja maksutta. Tutustu Suomen Ladun vuoden 2019 koulutuskalenteriin.
  • Talviuinnin SM-kisat Turussa 1.-3.2. Löytyisikö Lolan yhdistyksistä vapaaehtoisia 2.-3.2. Suomen Ladun teltalle? Tarkoituksena on kertoa Suomen Ladusta sekä oman yhdistyksen/Lounais-Suomen latualueen toiminnasta. Ei tarvitse olla talviuintia omassa yhdistyksessä tullakseen tapahtumaan. Kysy lisää ja ilmoittaudu elli.keisteri-sipila@suomenlatu.fi tai puh. 050 327 1202.
  • Lola:n koulutuspäivät 6.4.
  • Suomen Ladun kevätkokous 27.-28.4.
  • Lola:n ympäripyöräily 1.5.-14.6.
  • Satakunnan kansansoutu 5.-7.7.

Toivottavasti löydämme yhdessä hyviä ideoita ja yhteisiä tapahtumia pitkin vuotta. Kiitokset tästä kuluneesta vuodesta kaikille toimijoille, talkoolaisille ja jäsenillemme. Rauhaisaa joulun odotusta, hyvää joulua ja iloisia luontokokemuksia vuonna 2019. Tästä on taas hyvä jatkaa, yhdessä olemme enemmän!

Terveisin
Marjo "Maikki" Tahvanainen
alueyhdyshenkilö

P.S. 1.12.2018 Lounais-Suomen latualueen jäsenyhdistysten jäsenmäärä oli 10 040. Hienoa!

Kuva Lola:n pikkujouluista, joissa esiintyi loistava duo Susanna Pihlaja ja Kalle Kloz.

Ladataan...