Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Loppuvuodeksi tarjolla tukea yhdistyksen kursseihin tai koulutukseen!

Loppuvuodeksi tarjolla tukea yhdistyksen kursseihin tai koulutukseen!

ma marrask. 13 08:16:00 2023

Onko teillä tulossa vielä marras-joulukuussa kursseja, joihin voisitte hyödyntää Opintokeskus Siviksen taloudellista tukea? Suomen Ladun Sivikseltä saamassa tuntikiintiössä on vielä tunteja tarjolla loppuvuodeksi yhdistysten käyttöön.

Katso alta tarkemmat ohjeet ja hae tukea toimintaanne. Sivis tukee yhdistyksiä max. 35 eurolla per koulutustunti.

Voit hakea tukea kursseihinne jos:

 • Kurssilla on koulutuksellista sisältöä (kurssi, luento, seminaari tai webinaari), jossa osallistuja oppii uusia tietoja ja taitoja.
 • Kesto vähintään yksi opetustunti. Pidemmissä tilaisuuksissa ohjelmaan täytyy sisältyä taukoja.
 • Tarkoitettu yli 15-vuotiaille osallistujille.
 • Osallistujia vähintään seitsemän.
 • Toteutus kalenterivuoteen sidottu.
 • Selkeät ja konkreettiset osaamistavoitteet kuvaavat, mitä osallistujat osaavat koulutuksen suoritettuaan.
 • Kurssin toteuttamisesta syntyy yhdistykselle kuluja. Koulutuksen tuki on maksimissaan 55 % sen todellisista kuluista, enintään 35 euroa / tunti. Eli yhdistyksellä pitää olla myös omarahoitusta kurssin toteuttamiseen.
 • Koulutuksen kuluiksi lasketaan esimerkiksi palkkiot, tilavuokrat, opetusvälineet, osallistujien matkakulut ja viestinnän kulut. Jos koulutuksen kuluihin kohdistuu muuta julkista tukea, yhteenlaskettu tuki ei saa olla yli 100 % koulutuksen kokonaiskuluista.
 • Jos koulutuksessa on osallistumismaksu, tulee sen olla vapaan sivistystyön lain mukaisesti kohtuullinen.

Kaikki Suomen Ladun jäsenyhdistykset saavat käyttää Suomen Ladun käytössä olevia vapaita opintotunteja Sivisverkossa niin pitkään kuin tunteja riittää!

Näin haet tukea:

 1. Kirjaudu tai luo tunnus Sivisverkkoon täältä: https://sivisverkko.ok-sivis.fi/
 2. Täytä/tarkista yhdistyksenne tiedot kohdasta ”Henkilöt ja organisaatiot”.
 3. Tee koulutuksen suunnitelma aikaisintaan 6 kk ennen kurssin alkua ja viimeistään päivää ennen. Suunnitelma tehdään Sivisverkossa kohdassa ”koulutukset”.
 4. Suunnitelman lisäksi hakemukseen vaaditaan kouluttajien ja osallistujien tiedot sekä tarkka kuluselvitys koulutuksen kuluista. Nämä tiedot voi lisätä hakemukseen kurssin jälkeen.
 5. Jos kurssi toteutetaan Siviksen tuella, tulee Siviksen logon näkyä kurssimainoksissa ja muissa materiaaleissa. Siviksen logon löydät täältä.

Katso myös Siviksen tukimateriaali yhdistyksille. Taloudellisen tuen lisäksi Sivis tarjoaa jäsenilleen paljon tiedollista tukea. Hyödynnä Siviksen oppaita, tietoja, tutkimuksia ja ideoita yhdistyksenne toimintaan. Siviksen tarjoamat materiaalit löydät täältä.

Lisätietoja: elina.pitkaranta@suomenlatu.fi, puh. 044 372 6158

Ladataan...