Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Lisää virtaa yhdistysten lasten ja perheiden toimintaan

Lisää virtaa yhdistysten lasten ja perheiden toimintaan

ma 19. syyskuuta 2016 12.11.00

Latunen-verkostotapaaminen järjestetään 15.10.2016 klo 10–17 Helsingissä

Mukavaa sisältöä perhetapahtumiin, lisää vapaaehtoisia mukaan toimintaan, viestintää perheiden kohderyhmälle – mm näitä teemoja sisältää syksyn Latunen-verkostotapaaminen. Lasten ja perheiden toiminnalla on mahdollisuuksia ja haasteita kaikissa jäsenyhdistyksissämme, yhdessä opimme ja löydämme ratkaisuja.

Latunen-verkostotapaaminen 15.10. on maksuton viidelle henkilölle per jäsenyhdistys. Tapaaminen pidetään Helsingissä Valo-talolla, osoitteessa Radiokatu 20, 00240 Helsinki. Ulkoiluosiot vietetään viereisessä Keskuspuistossa ja päivän päätteeksi vieraillaan myös Valo-talon naapurissa Suomen Ladun toimistolla. Matkakuluja ei korvata.

Ilmoittaudu mukaan 30.9. mennessä

Ohjelma 15.10.

klo 9-10 Oman yhdistysesittelypisteen rakentaminen
klo 9.30 Ilmoittautuminen, aamukahvi/tee ja sämpylä
klo 10 Käytännön vinkkejä lasten ja perheiden ulkoilutoimintaan
klo 12 Lounas
klo 13 Suomen ladun lastentoiminnan kuulumiset, toimikunnan kuulumiset mm. Askelmerkit-hanke, vinkkejä viestintään, perheliikunta latuyhdistyksissä
klo 15.30 Yhdistysten lasten ja perheiden toiminnan esimerkkejä, kahvia, teetä ja pientä makeaa
klo 16.45 Yhteinen kokoontuminen
klo 17 Tapaaminen päättyy

Mikä on Latunen?

Verkoston tavoitteena on tukeaja lisätä yhdistysten lasten ja perheiden toimintaa. Verkostossa on 102 jäsentä 43 yhdistyksestä. Verkoston jäsenenä saat keskusjärjestön tarjoaman lastentoiminnan kuulumiset ajantasaisesti. Verkoston jäsen voi olla lastentoiminnan ohjaaja tai sen mahdollistaja esim. hallituksen jäsen. Yhdistyksen lastentoiminta voi olla laajaa, yksittäinen vuosittainen tapahtuma tai kenties toimintaa ei ole vielä lainkaan. Verkoston jäsenyys ei velvoita mihinkään.

Verkosto tapaa kerran vuodessa.Helsingissä. Lisäksi yhteyttä pidetään sähköisesti: kirjein ja fb-ryhmän kautta. Keskeisenä verkoston jäsenenä on Lasten ja nuorten toimikunta. Keskusjärjestössä verkostosta vastaa Nina Räike. Verkostoon liitytään Ketjun kautta nimeämällä henkilö lasten, nuorten ja perheiden toiminnan vastaavaksi tai allekirjoittaneelle, mikäli haluat liittää mukaan useamman henkilön samasta yhdistyksestä.

Muumien retkeilykoulun ohjaajakurssi 16.10.2016 klo 9–16

Tapaamisen yhteydessä järjestetään Muumien retkeilykoulun ohjaajakurssi. Tämä kurssi on maksuton kahdelle per jäsenyhdistys, eikä se vähennä vuosittaisia maksuttomia kurssipaikkoja. Muumien ulkoilukoulut ovat osa Suomen Ladun Suomi 100 ja Luonnon päivät -toimintaa vuonna 2017.

Muumien retkeilykoulun ohjaajakurssi on käytännönläheinen kurssi, jolta saat valmiudet retkeilytoiminnan järjestämiseen 3-10 –vuotiaille lapsille ja heidän perheilleen. Kurssin sisällöt ovat: Muumien retkeilykoulun sisällöt ja toiminnan toteuttaminen, Taitoalueet, hahmot ja kehyskertomukset sekä Retkeilyn ohjaaminen lapsille ja ohjaajan varusteet. Kurssille osallistuvalla tulee olla kokemusta päiväretkeilystä.

Ilmoittaudu kurssille 25.9. mennessä 
 

Ladataan...