Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Laturetkeilijät ry täytti 60 vuotta

Laturetkeilijät ry täytti 60 vuotta

ke 19. lokakuuta 2016 13.44.00

Laturetkeilijät viettävät juhlavuotta Jämsässä

Pykälässä vilisi sunnuntaina 28.8. väkeä kuin pipoa, kun Laturetkeilijät ry täytti kunniakkaat 60 vuotta. Juhla pidettiin yhdistyksen omalla tantereella eli hiihtomajan pihamaalla. Virallinen yhdistyksen perustamispäivä on 15.11.1956.

Juhlaväki oli pukeutunut kuuliaisesti verkkareihin ja vaellustamineisiin, kuten ennakoiva toive olikin.

"Jos joku olisi tullut korkokengillä, ne olisivat varmaan lentäneet järveen" nauroi Laturetkeilijöiden puheenjohtaja Anne Paasonen.

Juhlapuheissa kuultiin menneiden muistelua ja tulevan suunnittelua. Yhteiset retket, sattumukset ja talkoot ovat niitanneet latuporukan tiiviiksi joukoksi.

"Te latulaiset olette minun perheeni", totesi yhdistyksen aiempi puheenjohtaja Maila Paukamainen.

Lumestakin oli juhlassa paljon puhetta, vaikka meneillään on vasta elokuu."

"Huonot hiihtovuodet ovat lisääntyneet 2000-luvulla. Ilmaston muuttuessa tarvitaan uusia lajeja, jotka vievät ihmiset luontoon liikkumaan", totesi Pekka Skyttä omassa puheenvuorossaan.

Yksi suosiotaan kasvattava laji on maastopyöräily. Lajin harrastajamäärä on muutamassa vuodessa moninkertaistunut.

Koko yhdistyskentän yhteinen huoli on nuorten vähäinen osallistuminen. Puheenjohtaja Anne Paasonen suunnitteleekin kuumeisesti, miten saisi nuoret ja perheet innostumaan luontoliikunnasta.

"Melonta, geokätköily ja Metsämörri-toiminta. Ne ovat asioita, joita haluaisin kehittää", hän jatkaa. Nykyisin on paljon tarjontaa ja yksilösuorittaminen on päivän sana. On haaste saada nuoret toimintaan mukaan.

Perinteinen vaelluskaan ei ole romukopassa. Kaiken tavarapaljouden ja viihteen maailmassa ihmiset alkavat kaivata yksinkertaisia perusasioita. Yksi sellainen asia on luonnossa liikkuminen lihasvoimin.

Metsän vihreys ja luonnon rauha vähentää stressiä, alentaa verenpainetta ja virkistää mieltä niin paljon, että lääkäritkin ovat ryhtyneet määräämään potilaille luontoreseptejä. Ladun ja polun kulkijat ovat vaistonneet luonnon parantavan vaikutuksen kautta aikojen, kantapään kautta.

Kuva: Jorma Aaltonen
Laturetkeilijät ry:n 60-vuotisjuhlaväkeä Pykälän majalla

 

Ladataan...