Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Latualueiden toimintasäännöt

Latualueiden toimintasäännöt

ma 25. kesäkuuta 2018 13.15.00

Suomen Ladun hallitus hyväksyi huhtikuun kokouksessaan latualueiden toimintasäännöt.

Tässä laajuudessa sääntöjä ei ole ennen julkaistu vaikka aluetoiminta on alkanut jo vuonna 1970. Dokumenttiin on kirjattu paitsi alueyhdyshenkilön tehtävät myös uusien aluetyöryhmien tehtävät sekä hyvät käytännöt.

Alueellisen päätöksenteon osalta säännöt sanovat näin; äänioikeus on jokaisella alueeseen kuuluvalla yhdistyksellä, joka on kokouksessa paikalla. Äänimäärän suhteen noudatetaan Suomen Ladun sääntöjä, eli ääniä on 1-6 kpl/yhdistys yhdistyksen jäsenmäärän mukaan. Tämän lisäksi Tunturiladun paikallisilla kerhoilla on yksi ääni kullakin. Suomen Latu tiedottaa jäsenyhdistyksilleen vuosittain yhdistysten äänimäärät. Äänimäärä jaetaan yhdistyksen edustajien kesken. Edustajat voivat myös sopia, että yksi edustaja käyttää yhdistyksen koko äänivaltaa.

Valtakunnallisten yhdistysten osalta, muutoksena aiempaan käytäntöön, kirjattiin seuraava kappale; valtakunnallisesti eli koko maassa toimivia jäsenyhdistyksiä on tällä hetkellä 16. Näistä suurimmat ovat Suomen Retkiluistelijat ja Tunturilatu. Tähän asti nämä yhdistykset on luettu kuuluvaksi Uudenmaan latualueeseen. Jatkossa valtakunnallisesti toimivat jäsenyhdistykset voivat kuulua siihen latualueeseen, missä niiden kotipaikka tai toiminnan painopiste sijaitsee. Latualueen vaihtoa haetaan Suomen Ladun hallitukselta. Valtakunnallisille yhdistyksille tuotetaan järjestön räätälöityjä palveluja tarpeen mukaan.

Suosittelemme yhdistysten luottamushenkilöitä tutustumaan ohjeeseen.
 

Ladataan...