Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Kutsu päättäjä ulos

Kutsu päättäjä ulos

to 12. tammikuuta 2023 09.30.00

Vaikuttavuutemme kannalta on tärkeää, että saamme laajasti ääntä ulkoilun puolesta. Siksi kannustamme Suomen Ladun jäsenyhdistyksiä järjestämään helmi- ja maaliskuun aikana eduskuntavaaliteemaisia Kutsu päättäjä ulos -tilaisuuksia.

Eduskuntavaalit järjestetään 2. päivä huhtikuuta. Suomen Latu on julkaissut eduskuntavaalitavoitteensa, joita edistämme monin tavoin. Eduskuntavaalitavoitteet voit lukea täältä.

Kutsu päättäjä ulos -tilaisuudessa päättäjiä kutsutaan ulkoilemaan ja samalla keskustelemaan ulkoilusta ja ulkoilun olosuhteista. Tilaisuuden muoto on jäsenyhdistyksen päätettävissä. Tilaisuudessa voidaan esimerkiksi kävellä retkeilyreitillä ja välillä nauttia nuotion ääressä nokipannukahvit tai vaikka kokoontua latumajalle keskustelemaan ja samalla maja tulee tutuksi päättäjille ja ehdokkaille. Tärkeintä on rento ilmapiiri, jossa on mukava keskustella ulkoilusta ja sen olosuhteista. 

Yleisohjeita Kutsu päättäjä ulos -tilaisuuden järjestämisestä voit lukea täältä. Yksi Kutsu päättäjä ulos -tilaisuuden muoto on paneeli, jonka järjestämiseen löytyy apuja täältä.

Eduskuntavaaliteemaiset Kutsu päättäjä ulos -tilaisuudet helmi-maaliskuussa

Eduskuntavaaliteemaisiin Kutsu päättäjä ulos -tilaisuuksiin on paikallaan kutsua eritoten vaalipiirin/maakunnan/paikkakunnan lähialueen kansanedustajia ja kansanedustajaehdokkaita. Keskustelun pohjana on hyvä käyttää Suomen Ladun eduskuntavaalitavoitteita. Tavoitteita voi höystää paikallisilla asioilla, kuten mitä ja miten paikallisia ulkoilun olosuhteita tulisi parantaa.

Kutsu päättäjä ulos -tilaisuuksien järjestämisessä kannattaa ottaa huomioon muutamia asioita. Ensinnäkin hiihtolomat ovat hyvää aikaa järjestää koko perheen tapahtumia, joiden oheen voi järjestää Kutsu päättäjä ulos -tilaisuuden. 

3. päivä maaliskuuta päättyy kansanedustajien istuntokausi (eli ns. vaalivapaa alkaa), mistä lähtien kansanedustajat kampanjoivat ja kiertävät vaalipiiriä lähestulkoon kokopäiväisesti. Tällöin on siis helpompi saada nykyisiä kansanedustajia mukaan Kutsu päättäjä ulos -tilaisuuksiin.

Kannattaa myös mahdollisuuksien mukaan välttää päällekkäisyyttä toisten paikkakunnalla järjestettävien vaalitilaisuuksien kanssa. Toki varsinkin isommilla paikkakunnilla vaalitilaisuuksia riittää, mutta silloinkin kannattaa kartoittaa, mitä vaalitilaisuuksia milloinkin järjestetään.

Ehdokkaiden yhteystietoja saa mm. jokaisen ehdokkaan omilta kotisivuilta ja puolueiden kotisivuilta, minne puolueet koostavat ehdokkaansa yhteystietoineen. 

Lisätietoja Kutsu päättäjä ulos -tilaisuuden järjestämisen tueksi:

  • Eduskuntavaalien aikataulut: vaalit.fi/aikataulut
  • Täältä löytyvät viimeistään 2.3. kaikki eduskuntavaaleissa ehdolla olevat: tulospalvelu.vaalit.fi
  • Tiedot helmi-maaliskuussa pidettävistä koulujen talvilomista (ns. hiihtolomista) löydät täältä 

Nyt voit tilata myös paperista esitettä Suomen Ladun eduskuntavaalitavoitteista Kutsu päättäjä ulos -tilaisuuksissa jaettaviksi. Esite sähköisenä nähtävissä täältä. Esitteitä voit tilata Suomen Ladun yhteiskuntasuhteiden asiantuntijalta Hannu Tiusaselta (hannu.tiusanen@suomenlatu.fi). Laita viestiin haluamasi esitteiden määrä ja toimitusosoite.

Nyt kannattaa aloittaa eduskuntavaaliteemaisen Kutsu päättäjä ulos -tilaisuuden suunnittelu yhdistyksessäsi! Yhdessä vaikuttamalla edistämme, että tulevaisuudessa Suomessa on entistä paremmat mahdollisuudet ulkoilla.

Jos tarvitset apua tai sinulla herää mitä tahansa kysyttävää Kutsu päättäjä ulos -tilaisuuden järjestämisestä, voit olla yhteyksissä Hannu Tiusaseen. Hannun yhteystiedot ovat puh. 044 493 8469, hannu.tiusanen@suomenlatu.fi.

Ladataan...